22 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ: Εικόνες καταστροφής από τη φονική κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα

Εικόνες καταστροφής από τη φονική κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα
Δύο νεκρούς στην Αττική και εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία που έπληξε τόσο την Αττική αλλά και άλλες περιοχές της χώρας την Πέμπτη (22/10/2015).
Πρόκειται για έναν άντρα και μία ηλικιωμένη γυναίκα ηλικίας περίπου 70 ετών.
Ειδικότερα ο άντρας εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης εντός αυτοκινήτου χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στο όχημα μάλιστα βρισκόταν και η μητέρα του η οποία μεταφέρθηκε επίσης σε νοσοκομείο για να νοσηλευθεί.

Όσον αφορά το δεύτερο θύμα, πρόκειται για μία ηλικιωμένη ηλικίας περίπου 70 ετών η οποία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην Πετρούπολη. Η γυναίκα χτύπησε σε διερχόμενο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Η γυναίκα στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και κατέληξε.
Προβλήματα και καταστροφές στην Αττική
«Φωτιά» πήρε το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής καθώς τα τηλέφωνα δεν σταμάτησαν να χτυπούν για απαντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων που έπεσαν από την κακοκαιρία καθώς για γενικότερη παροχή βοήθειας. Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική οι κλήσεις ξεπέρασαν τις 800.
Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στο Μενίδι, όπου μια τριώροφη πολυκατοικία που ήταν χτισμένη κοντά στο ρέμα της Εσχατιάς στο ύψος της συμβολής με Κωστή Παλαμά κατέρρευσε λόγω της κακοκαιρίας.
Δείτε το πριν
PRIN
και το μετά
META
Μία αγνοούμενη από την κακοκαιρία
Πληροφορίες κάνουν λόγο για μία αγνοούμενη. Άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ πραγματοποιούν έρευνες εντοπισμού οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες. Αξίζεινα σημειωθεί ότι το μοναδικό πράγμα που έχει εντοπιστεί είναι το αυτοκίνητο της αγνοούμενης.
Ένας πυροσβέστης παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά την ώρα που επιχειρούσε μαζί με τους συναδέλφους του. Οι συνάδελφοί του τον εντόπισαν έγκαιρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε προληπτικά σε νοσοκομείο.
Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους
Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε στους δρόμους της πρωτεύουσας από την ισχυρή νεροποντή που τους μετέτρεψε σε ποτάμια. Η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισού σταμάτησε για αρκετή ώρα με τις ουρές των αυτοκινήτων να φτάνουν τα δέκα χιλιόμετρα.
1
Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν και στο Παλαιό Ψυχικό όπου κολώνες της ΔΕΗ και πεύκα έπεσαν. Ωστόσο η αντίδραση του Δήμου ήταν άμεση και τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν σχετικά γρήγορα.
2
Συγκλονιστικό είναι το βίντεο όπου ο ανεμοστρόβιλος που εμφανίστηκε στην Αττική  «σάρωσε» τα βόρεια προάστια. Μπορείτε να δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery.
Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα
Δεν ήταν όμως λίγα και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εκτός Αττικής από το πέρασμα της κακοκαιρίας.
Πολλά ήταν τα προβλήματα και στην υπόλοιπη Ελλάδα με τα κυριότερα να εμφανίζονται στην δυτική Αχαΐα και την Ηλεία καθώς και στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
Ειδικότερα, στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν στις περιοχές Λεχαινών, Βάρδας, Κάστρου, Ανδραβίδας, Στρουσίου, Σταφιδοκάμπου, Αετοράχης, Κεπελέτου, Κουρτεσίου, Μανωλάδας, Νεάπολης, Νέας Μανωλάδας, Νησίου, Ξενιών, Κάτω Παναγιάς, Νεοχωρίου, Αγίου Χαραλάμπους, Αρετής, Μέλισσας, Μπορσίου και Μυρσίνης.
Στο δήμο Δυτικής Αχαΐας οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν καταγραφεί στις περιοχές Καγκάδι, Απιδεώνας, 'Αραξος, Μετόχι, Λάππα, Λακκόπετρα, Ματαράγκα, Μιχόι, Άγ. Νικόλαος Σπάτων, Βουπράσιο, Σαγέικα, Μποντέικα, Λιμνοχώρι, Καλαμάκι Αλισσός Φλόκα, Ζησιμέικα, Λουσικά, και Σπαλιαρέικα. Ακόμη, ζημιές υπάρχουν στο αντλιοστάσιο της Κάτω Αχαΐας καθώς και στην βιομηχανική περιοχή.
patra
ileia
Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι «για ακόμη μία φορά η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας» και πρόσθεσε: «Από νωρίς το πρωί οι υπηρεσίες μας είναι στο πλευρό των κατοίκων έχοντας ως κύριο στόχο μας να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας». Επίσης, ανέφερε πως η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, καθώς και οι τεχνικές υπηρεσίες είναι επί ποδός, ενώ ζήτησε από όλους να βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς όπως τόνισε «πρόκειται για μία πολύ δύσκολη ημέρα».
Σημειώνεται ότι για τις παραπάνω περιοχές που επλήγησαν από το πέρασμα της κακοκαιρίας έχει σταλεί αίτημα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να καταστούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Πλημμύρισε η Κως από την έντονη βροχόπτωση
Προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση στην Κω καθώς οι δρόμοι της μετατράπηκαν σε ποτάμια.
kos
Η εθνικής Αντιστάσεως, το 1ο χλμ. της Επαρχιακής οδού, το Πλατάνι αλλά και ο επαρχιακός στο δρόμο του Μαρινόπουλου ήταν απροσπέλαστα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα. Ακόμα σε αρκετά σημεία τόσο στην πόλη της Κω όσο και στα χωριά (κυρίως στο Ζηπάρι) υπήρξε πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων καθώς οι δρόμοι είχαν γεμίσει κλαδιά και διάφορα αντικείμενα τα οποία κατέβαζαν τα ορμητικά νερά των ποταμών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λέσβος: Χιλιάδες μετανάστες ψάχνουν στέγαστρο για να προστατευθούν από τις βροχές (pics)

Λέσβος: Χιλιάδες μετανάστες ψάχνουν στέγαστρο για να προστατευθούν από τις βροχές (pics)

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή
Σύμφωνα  με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) η κακοκαιρία θα συνεχιστεί σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με βροχές και καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές και οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το βράδυ και μετά στα δυτικά βόρεια της χώρας. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 7 έως 8 μποφόρ με την θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή πτώση από τον Βορρά προς τον Νότο.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα κατά περιόδους να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 14 βαθμούς κελσίου.
Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στα νότια βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότεροι.
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότεροι.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότεροι.
ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: