2 Οκτωβρίου 2015

Ψυχρό κλίμα στη συνάντηση Πούτιν - Ολάντ


Ψυχρό κλίμα στη συνάντηση Πούτιν - Ολάντ

O πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande και ο Ρώσος ομόλογός του Vladimir Putin είχαν μια σε βάθος συζήτηση σχετικά με τη Συρία σήμερα κατά τη διάρκεια της οποίας "επιχείρησαν να γεφυρώσουν τις διαφορές σχετικά με την πολιτική μετάβαση", γνωστοποίησε ένας συνεργάτης του Ολάντ μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Παρίσι.

Ο βοηθός του Γάλλου προέδρου δεν ανέφερε εάν επιτεύχθηκε κάποια σύγκλιση απόψεων μεταξύ Hollande και Putin σε οποιοδήποτε θέμα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που διήρκησαν 1 ώρα και 15 λεπτά και οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πριν από τη σύνοδο στην οποία θα συμμετάσχουν οι δύο ηγέτες με την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο με θέμα την ουκρανική κρίση.

Οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ρωσίας συζήτησαν τους τρεις όρους που έχει θέσει η Γαλλία προκειμένου να συνεργαστεί με τη Ρωσία στη Συρία, επισήμανε ο σύμβουλος.

Οι όροι αυτοί συνίστανται στα εξής: οι ρωσικές επιθέσεις να στοχοθετούν το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα και καμία άλλη οργάνωση. Επιπλέον, να διασφαλίζεται η ασφάλεια των αμάχων και να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση η οποία θα προβλέπει την αποχώρηση του συμμάχου του Κρεμλίνου, του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τόσο ο Hollande όσο και ο Putin είχαν αυστηρό ύφος, με τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους παγωμένα, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, την ώρα που ο Γάλλος ηγέτης υποδεχόταν τον Ρώσο ομόλογό του στον περίβολο του Μεγάρου των Ηλυσίων, ενώ αντήλλαξαν σύντομες, κοφτές χειραψίες μπροστά στους δημοσιογράφους και εικονολήπτες.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: