2 Οκτωβρίου 2015

ΗΠΑ: Μακελειό σε πανεπιστήμιο


Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρά που σημειώθηκαν στην πανεπιστημιακή κοινότητα Umpqua στο Ρόσμπεργκ του Όρεγκον, μετέδωσε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT.

Σπουδαστές ανέφεραν στα μέσα ενημέρωσης ότι στο πανεπιστήμιο εκτυλίχτηκαν εικόνες πανικού και απόλυτου χάουςΠερίπου 20 άτομα τραυματίστηκαν ενώ ο δράστης έχει τεθεί υπό κράτηση. Στο πανεπιστήμιο μετέβη κλιμάκιο πυροτεχνουργών και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό τυχόν εκρηκτικών, περιβλημάτων πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών

Υπάλληλος του πανεπιστημίου είπε στους δημοσιογράφους ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο Schneider Hall γύρω στις 10.45 π.μ. (τοπική ώρα) και ότι οι εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, το οποίο περιλαμβάνει περί τα 18 κτήρια, αποκλείστηκαν από τις αρχές. Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης -ηλικίας περίπου 20 ετών- είναι νεκρός. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για το τι ήταν εκείνο που τον οδήγησε σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη.

Στο Umpqua σπουδάζουν συνολικά 19.300 φοιτητές, 3.300 μόνιμοι και 16.000 μερικής φοίτησης.



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τα συλληπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν το οποίο φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο το θέμα της οπλοκατοχής.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκαθάρισε, πάντως, πως οποιαδήποτε αλλαγή στην ισχύουσα νομοθεσία δεν μπορεί να γίνει αποκλειστικά από τον ίδιο.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενημερώθηκε για το περιστατικό από τη Λίζα Μόνακο, τη σύμβουλο του σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας», ανέφερε νωρίτερα αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. «Έπειτα από εντολή του προέδρου, θα συνεχίσει να λαμβάνει ενημέρωση κατά τη διάρκεια της ημέρας» πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Δείτε φωτογραφίες...













Επιμέλεια: Αλέξανδρος Γκίνος
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: