12 Σεπτεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Συζητήθηκαν οι προοπτικές οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας -Σκοπίων


Σεπτέμβριος 11, 2015.

Οι δυνατότητες για επενδύσεις σε ελεύθερες οικονομικές ζώνες και η διεθνική συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων, ήταν το επίκεντρο του συνεδρίου που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Θεσσαλονίκης και το Γραφείο προξενικών, οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της πΓΔΜ.


Η υπουργός της ΠΓΔΜ για ξένες επενδύσεις, Τζέρι Ναούμοφ παρουσίασε την περιοχή των Σκοπίων,  ως 'ένα καταφύγιο' και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Δημήτριος Μπακατσέλος τόνισε  τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών.

«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να εμβαθύνει  η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Τα Σκόπια προσφέρουν ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που είναι ελκυστικά για πολλές επενδυτικές πρωτοβουλίες, ενώ η Ελλάδα είναι μια ώριμη οικονομία, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως μια θύρα για να εισέλθουν στην ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες σε πολλούς τομείς όπως ο τουρισμός, οι μεταφορές και η ενέργεια» τόνισε ο Μπακατσέλος.

Ο Ναούμοφ στην ομιλία του αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της χώρας του για την προσέλκυση επενδύσεων, τονίζοντας τα μοναδικά οφέλη, όπως οι ελεύθερες οικονομικές ζώνες και το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος στην Ευρώπη, με φόρο επί των κερδών στο 10% και μηδέν τοις εκατό για κέρδη που επανεπενδύονται, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: