9 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΛΒΑΝΙΑ: Ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην τελετή λήξης της διεθνούς συνάντησης - "Η ειρήνη είναι πάντα δυνατό"

Ο σεβασμιότατος κ. Αναστάσιος, Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας.
Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.
Την τελετή απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας. Είπε, «Η ειρήνη είναι ένα δώρο από τον Θεό» και ότι «ως εκ τούτου, πάντα αναζητούν την ειρήνη, την ειρήνη για τον κόσμο."
Στην επιδίωξη της ειρήνης ο καθένας από εμάς πρέπει να διέπεται από κατάλληλη θρησκευτική παράδοση και για το σκοπό αυτό παίρνουμε έμπνευση από τη δική μας πίστη. Ειδικά για εκείνους που ακολουθούν τις μονοθεϊστικές θρησκείες, την ασφάλεια που επικρατεί ότι η ειρήνη είναι δώρο του Θεού.

Για το λόγο αυτό, ζητήσαμε επανειλημμένα για την ειρήνη που έρχεται από ψηλά, κατά το μεγαλύτερο μέρος από τις προσευχές μας. Αυτό παραμένει πρωταρχικός στόχος μας, και, δεύτερον, έρχεται υποχρέωση μας να εργαστούμε για την ειρήνη, με σεβασμό κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του, θρησκευτικών ή άλλων ειδών.
Ας ευχαριστήσουμε τον Θεό ότι κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, συζητήσεων και γενικά συμπεράσματα της συνάντησής μας International Peace, κατάφεραν να αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση του θέματός μας "Η ειρήνη είναι πάντα εφικτό» και ακόμη και να εμπνευστούν για να συνεχίσει με μεγαλύτερο ενθουσιασμό να είναι υπάλληλοι της ειρήνης? με τη διαβεβαίωση ότι «Μακάριοι όσοι κάνουν ειρήνη, γιατί αυτοί θα κληθούν υιοί του Θεού».
• Ας ζητήσουμε από τον Κύριο να "αγάπη και την πίστη θα συναντηθούν, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη θα φιλιούνται - άλλα» ?
• Ας ζητήσουμε από τον Κύριο να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε πιο βαθιά, το αντίθετο της ειρήνης είναι εγωκεντρισμού: ατομική, συλλογική, εθνική, φυλετική, το αντίδοτο για να ξεπεράσει τον εγωκεντρισμό είναι η ενίσχυση της αγάπης.
• Από το κύριο μήνυμά μας να είναι περισσότερο ότι ο Θεός είναι αγάπη, και όστις μένει εν τη αγάπη κατοικεί μέσα Θεό και ο Θεός εν αυτό. 
Η αναζήτηση για την ειρήνη, για την ειρήνη βαθιά μέσα μας, το περιβάλλον, την κοινότητά μας, ολόκληρος ο πλανήτης, είναι η υποχρέωση του κάθε ανθρώπου. Στον 21ο αιώνα, θα πρέπει να επιστρέψετε στην κύρια ενασχόληση μας, με τη βεβαιότητα ότι ο Θεός είναι η ειρήνη. Ο Θεός είναι πάντα μαζί μας εμπνέει ειρηνοποιοί και υποστηρίζει τις προσπάθειες και τις συμφορές μας.

janullatos

Δεν υπάρχουν σχόλια: