2 Σεπτεμβρίου 2015

Ράμα: Στις Δρυμάδες έχουν ήδη 39 εκκλησίες αλλά θέλουν 40


Ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη σύνοδο κορυφής της Βιέννης, ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την κατεδάφιση του Ναού του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες. Απαντώντας ο Ράμα είπε για ακόμη μια φόρα πως «δεν πρόκειται για εκκλησία αλλά για γκαράζ».
«Στο μέρος αυτό θα κτιστεί μια εκκλησία που θα τιμήσει την εικόνα της παλιάς Εκκλησίας και να επιστρέψει με αυτό το τρόπο σε ένα τόπο όπου θα εκτεθεί η αλβανική παράδοση που υπήρχε σ' αυτό το έδαφος» συμπλήρωσε.

«Σ' αυτό το μέρος ήταν μια εκκλησία που ήταν το λίκνο της αλβανικής γλώσσας. Πολλά μας καταλογίσουν και πολλά λέγονται για το ζήτημα αυτό, πως εμείς δήθεν καταστρέψαμε μια εκκλησία. Αυτό ήταν ένα γκαράζ και όχι εκκλησίας!
Εμείς θα οικοδομήσουμε εκεί μια εκκλησία που θα αντικατοπτρίζει την εικόνα της παλιάς εκκλησίας, για να εκθέσουμε την αλβανική παράδοση που αναβίωσε σ' αυτό το έδαφος, την προγεννητική ιστορία που σήμερα έχει θαφτεί κάτω από τα ερείπια της ορθόδοξης εκκλησίας.
Το κάνουμε με πλήρη επίγνωση.
Όσον αφορά την εκκλησία που κατεδαφίσαμε, δεν ήταν ποτέ μια δράση για να καταστρέψουμε απλώς μια εκκλησία, αλλά να σεβαστούμε την κοινή μας ιστορία και να δώσουμε στους Αλβανούς ένα άλλο στολίδι, μια πραγματικά υπέροχη ιστορία. Στις Δρυμάδες υπάρχουν 39 εκκλησίες, αν θέλουν 40 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ... Δεν έχω λάβει κανένα σχετικό αίτημα όμως από κανέναν..
Οι σχέσεις μας με την Ορθόδοξη Εκκλησία θα είναι πολύ καλές, υπήρχε μια παρεξήγηση εκ μέρους τους ότι γίνεται κατάχρηση εξουσίας από την κυβέρνησή μας. Αυτή είναι μια ευκαιρία για να καταστεί σαφές ότι το πεδίο δράσης της ορθόδοξης πίστης είναι κυρίαρχο, ενώ κανένα γειτονικό κράτος δεν έχει δικαίωμα ανάμειξης.
Τέλος θα τονίσω για ακόμη μια φορά πως οι Αλβανοί ορθόδοξοι δεν είναι Έλληνες», - δήλωσε ο Ράμα.
Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: