14 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ: 34 οι νεκροί μετανάστες ανάμεσά τους 15 παιδιά στο Φαρμακονήσι



Ανείπωτη είναι η τραγωδία που γράφεται στο Φαρμακονήσι , καθώς τις προηγούμενες ώρες στη θαλάσσια περιοχή του εντοπίστηκαν 34 άνθρωποι νεκροί, όταν σκάφος με άγνωστο αριθμό μεταναστών ανατράπηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται τουλάχιστον τέσσερα βρέφη και έντεκα μικρά παιδιά (έξι αγόρια και πέντε κορίτσια), ενώ ανάμεσα στα υπόλοιπα θύματα, οι σοροί των οποίων έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή, περιλαμβάνονται δέκα γυναίκες και εννέα άντρες. Οι σοροί των άτυχων μεταναστών έχουν μεταφερθεί στη Ρόδο για ιατροδικαστική εξέταση.

Οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί δραματικά. Κι αυτό διότι, όπως πληροφορείται το protothema.gr, οι διασωθέντες στις αντικρουόμενες μαρτυρίες τους αναφέρουν ότι ενδέχεται να αγνοούνται ακόμη 70 άνθρωποι… Τους φόβους για πολλούς αγνοούμενους, που απειλεί να μετατρέψει το Φαρμακονήσι σε Λαμπεντούζα του Αιγαίου, επιβεβαιώνουν οι αρμόδιες αρχές που θα ξεκινήσουν έρευνες σήμερα το πρωί με πλωτά μέσα του Λιμενικού αλλά και με τη συνδρομή Super Puma.
ΠΗΓΗ http://www.gazzetta.gr, http://albanians.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: