28 Φεβρουαρίου 2014

«Ο Στέφαν Φούλε προκαλεί την Αλβανία»

«Επιδιώκει τη δημιουργία μιας νέας Γιουγκοσλαβίας υπό την ηγεσία της Σερβίας!»

Φεβρουάριος 27, 2014.

Επαναφέρονται με συγκεκαλυμμένες μορφές τα φαντάσματα  της πρώην Γιουγκοσλαβίας και του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ως έναν τρόπο συνεργασίας και σταθερότητας στην περιοχή.


Πριν ακόμη κλείσουν οι πληγές από την περίφημη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, κάποιοι αξιωματούχοι  των Βρυξελλών συνεχίζουν και να διογκώνουν την ιδέα της νέας αποκατάστασης της Γιουγκοσλαβίας που θα βασίζεται στη Σερβία.

Απορρίπτει τις πολεμικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα το Βερολίνο


Απορρίπτει τις πολεμικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα το Βερολίνο

Την πιθανότητα καταβολής αποζημιώσεων στους Εβραίους της Θεσσαλονίκης απέρριψε χθες η γερμανική κυβέρνηση.
Το Βερολίνο υποστηρίζει  πως το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα έχει ρυθμιστεί από το 1945, προτείνοντας ωστόσο οι δύο πλευρές να συνεργαστούν σε κοινά σχέδια.
Τη Δευτέρα, η Ισραηλιτική Κοινότητα της Θεσσαλονίκης είχε ανακοινώσει ότι προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Γερμανίας, ζητώντας «ηθική δικαίωση», αλλά και την επιστροφή των λύτρων που είχαν καταβληθεί το 1943 για την απελευθέρωση των χιλιάδων Εβραίων που υποχρεώθηκαν σε καταναγκαστικά έργα από τους Ναζί.
ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr

Ταϊλάνδη: Μαθητές και καθηγητές νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα


Μαθητές και καθηγητές νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στην Ταϊλάνδη

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ταϊλάνδη, εξαιτίας σύγκρουσης λεωφορείου με φορτηγό. Το λεωφορείο μετέφερε μαθητές και δασκάλους, οι οποίοι πήγαιναν εκδρομή. Τουλάχιστον 44 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται δηλώσεις αξιωματικού της αστυνομίας, οι αρχές εκτιμούν ότι υπήρξε πρόβλημα στα φρένα του φορτηγού, καθώς αυτό κύλησε από ένα λόφο και έπεσε πάνω στο λεωφορείο στην επαρχία Πρανκιμπούρι, περίπου 150 χλμ. βορειοανατολικά της Μπανγκόκ.
Το λεωφορείο μετέφερε μαθήτριες, όλες κάτω της ηλικίας των 10 ετών και εκπαιδευτικούς με προορισμό το παραθαλάσσιο θέρετρο της περιοχής Πατάγια
ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/d

Κριμαία: Ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο


Κριμαία: Ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο

Ρώσοι στρατιώτες, φορώντας κράνη και αλεξίσφαιρα και υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, έχουν αναπτυχθεί στην περίμετρο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Το πρακτορείο επικαλείται στρατιωτικές πηγές στην περιοχή σύμφωνα με τις οποίες οι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπελμπέκ για να αποτρέψουν την άφιξη "μαχητών".

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr

27 Φεβρουαρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΜΕ ΚΛΑΡΙΝΑ, ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ Ν.ΥΟΡΚΗΣ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το απομεσήμερο της Κυριακής διακόπηκε η κυκλοφορία επί της 33ης Οδού στο Ντίτμαρς για να περάσει η νύφη με το ψίκι. Το κλαρίνο του Κώστα Μπάου, που είχε έρθει αποκλειστικά γι’ αυτόν τον γάμο από τα Ιωάννινα, το ντέφι του Γιώργου Ράμπου και η κιθάρα του Θωμά Βρεττού ξάφνιασαν τους περαστικούς και

Τουρκία: Λύση με σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας

toyrkia-lysh-me-sebasmo-ths-edafikhs-akeraiothtas-ths-oykranias
Να εξευρεθεί ένας τρόπος διευθέτησης της Ουκρανικής κρίση με σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της συνταγματικής νομιμότητας, ευχήθηκε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς οι εκτιμήσεις των αναλυτών στην Άγκυρα λένε ότι το ενδεχόμενο της απόσχισης εξελίσσεται σε μια εναλλακτική λύση.
Είναι σημαντικό να βρεθεί μια λύση στην κρίση της Ουκρανίας με σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα (της χώρας) και την συνταγματική νομιμότητα, ανέφερε γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα. Περιμένουμε όλες τις πλευρές στην Αυτόνομης Δημοκρατίας της

Μαυροβούνιο: Το 42% των πολιτών στηρίζει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

Μαυροβούνιο: Το 42% των πολιτών στηρίζει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

Το 42% των πολιτών του Μαυροβουνίου στηρίζει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης της εταιρείας Ipsos.

«Αν αυτή την εβδομάδα διεξαγόταν δημοψήφισμα για την προσχώρηση του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ, το 42% των πολιτών θα ψήφισε υπέρ και το 41%» δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου για την Δημοκρατική Μετάβαση, Ντράγκαν Κοπρίβνιτσα επικαλούμενος τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης της Ipsos.
Στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών ήταν αντίθετο στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, διευκρίνισε ο κ. Κοπρίβνιτσα.

ΑΛΒΑΝΙΑ: Στο 2.75 τοις εκατό μειώθηκε το βασικό επιτόκιο

Το Εποπτικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Αλβανίας αποφάσισε να μειώσει το βασικό επιτόκιο κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται πλέον στο 2,75%.
Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε από τον διοικητή της Τράπεζας της Αλβανίας, Αντριάν Φουλάνι, κατά την παρουσίαση της μηνιαίας έκθεσης της νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας.
Ο διοικητής δήλωσε ότι η αύξηση των νομισματικών μέτρων τόνωσης δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την επίτευξη του στόχου για τη διατήρηση του πληθωρισμού εντός των προβλεπόμενων ορίων.
ΠΗΓΗ: http://newpost.gr/

ΑΛΒΑΝΙΑ: Η Υπ. Παιδείας χαρακτήρισε ακατάλληλα τα μειονοτικά σχολικά βιβλία

Την βεβαίωση ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την βελτίωση της κατάστασης στα μειονοτικά ελληνικά σχολεία, δήλωσε την Πέμπτη από τα έδρανα της αλβανικής Βουλής η Αλβανίδα Υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού, κ. Lindita Nikolli.

Η Αλβανίδα Υπουργός Παιδείας, που ήταν υποχρεωμένη να εξετάσει το θέμα και να απαντήσει στην αλβανική Βουλή στην επερώτηση που είχε υποβάλει πριν λίγο καιρό στο αλβανικό Κοινοβούλιο ο βουλευτής Βαγγέλης Τάβος, σχετικά με τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, έρχεται να επιβεβαιώσει και η ίδια την κατάσταση από τα έδρανα της αλβανικής Βουλής, ότι, εκτός από την έλλειψη των σχολικών βιβλίων, πιο ανησυχητικό είναι και η έλλειψη ποιότητας .

ΗΠΕΙΡΟΣ: Στο φως η σπηλιά της Αγίας Πελαγίας στην Καστροσυκιά Πρέβεζας


Πρέβεζα: Στο φως η σπηλιά της Αγίας Πελαγίας στην Καστροσυκιά (pics)
Κρυμμένη και ξεχασμένη εδώ και πολλά χρόνια βρίσκονταν η σπηλιά της Αγίας Πελαγίας της Παρθενομάρτυρος στην Καστροσυκιά στην Πρέβεζα που η ιστορία της συνδέεται άμεσα με αυτήν της Μονής.
Σκουπίδια, χώματα και ξύλα είχαν δημιουργήσει ένα τεράστιο τείχος καθιστώντας το σημείο μη προσβάσιμο στον κόσμο.
Έως πριν από τρεις ημέρες...
Με πρωτοβουλία του πατέρα Χαρίτωνα Μιχαήλ, εφημέριου του χωριού, το σημείο παίρνει σιγά σιγά την μορφή που του αξίζει. Κατάφερε να ξεσηκώσει και να ευαισθητοποιήσει ολόκληρο το χωριό προκειμένου να αναδείξουν την σπηλιά. Έτσι με την συμμετοχή πολλών κατοίκων της Καστροσυκιάς απομακρύνθηκαν τα σκουπίδια και εμφανίστηκε και πάλι η μεγάλη σπηλιά στο βράχο.
Ο Δημήτρης Καμαρούλιας στο έργο του "Τα Μοναστήρια της Ηπείρου" αναφέρει

Παράταση κάλυψης βιβλιαρίων υγείας του ΟΓΑ για ένα μήνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Ο.Γ.Α.

Δελτίο Τύπου

Τρίτη, 25.02.2014

«ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ»
Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
Η ισχύς των Βιβλιαρίων Υγείας των δικαιούχων περίθαλψης του ΟΓΑ, που λήγει στις 28-02-2014, παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2014.

Από τη Διοίκηση του ΟΓΑ

Πηγή: www.himara.gr

Κυπριακό: Πιάνουν δουλειά οι διαπραγματευτές σε Αθήνα και Άγκυρα


Κυπριακό: Πιάνουν δουλειά οι διαπραγματευτές σε Αθήνα και Άγκυρα

Υπόγειες διεργασίες και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
Οι εξελίξεις στο Κυπριακό καταγράφονται ραγδαίες..
Από σήμερα πιάνουν δουλειά οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης και Κουντρέτ Οζερσάι, οι οποίοι θα έχουν σήμερα επαφές σε Άγκυρα και Αθήνα, αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυρογιάννης θα συναντηθεί στην Άγκυρα με τον τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρίογλου και αναμένεται να θέσει τα θέματα των εγγυήσεων, των εποίκων, το εδαφικό και την επιστροφή της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.
Από την πλευρά του ο κ. Οζερσάϊ θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Αναστάσιο Μητσιάλη.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: «Τύμπανα» πολέμου μετά από την κατάληψη κυβερνητικών κτηρίων


«Τύμπανα» πολέμου μετά από την κατάληψη κυβερνητικών κτηρίων

Ένταση στην Κριμαία και φόβοι για διχοτόμηση της χώρας καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax,  ένοπλοι κατέλαβαν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το κτίριο του κοινοβουλίου στην Κριμαία, θέατρο συγκρούσεων χθες ανάμεσα σε υποστηρικτές της νέας ουκρανικής ηγεσίας και φιλορώσους οπαδούς της απόσχισης της περιοχής - Σε κατάσταση μάχης τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη

Το πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε το μήνυμα του τοπικού τατάρου ηγέτη Ρεφάτ Τσουμπάροφ στο Facebook: "Εμαθα ότι τα κτίρια του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου κατελήφθησαν από ένστολους ενόπλους χωρίς διακριτικά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα".

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: «Καλωσήρθατε στην Κόλαση!», δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας


«Καλωσήρθατε στην Κόλαση!», δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας

Στο κεντρικό «στρατόπεδο» διαμαρτυρίας του Κιέβου, στην Πλατεία Ανεξαρτησίας (Μαϊντάν) έγινε η επίσημη παρουσίαση της νέας μεταβατικής κυβέρνησης, ενώπιον δεκάδων χιλιάδων συγκινημένων Ουκρανών.
Στην Κριμαία, ένοπλοι κατέλαβαν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το κτίριο του κοινοβουλίου, μετά τις χθεσινές συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές της νέας ουκρανικής ηγεσίας και φιλορώσους οπαδούς της απόσχισης της περιοχής.
Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε το μήνυμα του τοπικού τατάρου ηγέτη Ρεφάτ Τσουμπάροφ στο Facebook: "Εμαθα ότι τα κτίρια του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου κατελήφθησαν από ένστολους ενόπλους χωρίς διακριτικά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα".

ΤΟΥΡΚΙΑ: Νέα ηχογραφημένη συνομιλία για μίζες «καίει» τον Ερντογάν


Νέα ηχογραφημένη συνομιλία για μίζες «καίει» τον Ερντογάν

Ακόμη μια ηχογραφημένη συνδιάλεξη, στην οποία φέρεται να μιλάει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον γιο του και να του συστήνει να ζητήσει περισσότερα χρήματα στο πλαίσιο μια επιχειρηματικής συμφωνίας αναρτήθηκε την Τετάρτη στον ιστότοπο YouTube από έναν ανώνυμο χρήστη.

Στην πρώτη συνομιλία ο Ερντογάν φέρεται να λέει στο γιο του Μπιλάλ πώς να κρύψει μεγάλα χρηματικά καθώς άρχιζε η έρευνα για διαφθορά σε βάρος μελών της κυβέρνησής του.
Ο Ερντογάν υποστήριξε πως η συνομιλία ήταν ήταν κατασκευασμένη, προϊόν ενός «επαίσχυντου μοντάζ» από τους πολιτικούς του αντιπάλους.
«Μην τα πάρεις. Αυτό που μας υποσχέθηκε, πρέπει να το φέρει. Εάν δεν το φέρει, δεν χρειάζεται» ακούγεται να λέει η φωνή στη νέα ηχογραφημένη συνομιλία, η οποία σύμφωνα με τον χρήστη που την ανήρτησε στο YouTube με το ψευδώνυμο Haramzadeler, ανήκει στον Ερντογάν.

Ουκρανία: Ένοπλοι κατέλαβαν το κτίριο της Βουλής στην Κριμαία


Ουκρανία: Ενοπλοι κατέλαβαν το κτίριο της Βουλής στην Κριμαία

Ενοπλοι κατέλαβαν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το κτίριο του κοινοβουλίου στην Κριμαία, θέατρο συγκρούσεων χθες ανάμεσα σε υποστηρικτές της νέας ουκρανικής ηγεσίας και φιλορώσους οπαδούς της απόσχισης της περιοχής, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε το μήνυμα του τοπικού τατάρου ηγέτη Ρεφάτ Τσουμπάροφ στο Facebook: "Εμαθα ότι τα κτίρια του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου κατελήφθησαν από ένστολους ενόπλους χωρίς διακριτικά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα".
ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr

26 Φεβρουαρίου 2014

Υδρογονάνθρακες: Θετικές εξελίξεις για πετρέλιο στην Αλβανία και ελπίδες για μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου στα Ιωάννινα



Θετικές εξελίξεις οι οποίες αποτελούν ταυτόχρονα ιδιαίτερα θετικές ενδείξεις για τις προοπτικές εύρεσης κοιτασμάτων πετρελαίου στα Ιωάννινα

Θετικές εξελίξεις οι οποίες αποτελούν ταυτόχρονα ιδιαίτερα θετικές ενδείξεις για τις προοπτικές εύρεσης κοιτασμάτων πετρελαίου στα Ιωάννινα, λαμβάνουν χώρα στην Αλβανία, η οποία παρουσιάζει παρόμοια γεωλογική μορφή με την περιοχή όπου θα τρυπήσουν τα γεωτρύπανα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν διεθνή ενεργειακά πρακτορεία, η καναδική εταιρεία Bankers Petroleum, η οποία εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα Patos - Maritza και Kucova, ανακοίνωσε ότι, με βάση τις νεώτερες εκτιμήσεις του επιστημονικού της δυναμικού, έχουν αυξηθεί τα βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου περίπου κατά 5% στο τέλος του 2013 σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Τα βεβαιωμένα αποθέματα από τα δύο αυτά κοιτάσματα εκτιμώνται πλέον σε 146,7

Σε δήμο των Σκοπίων: Η τουρκική γλώσσα έγινε επίσημη- ομόφωνα

Φεβρουάριος 26, 2014.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους το «Τουρκικό Δημοκρατικό Κόμμα» που έχει δύο εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους στο δήμο Τσαΐρ των Σκοπίων, είχε καταθέσει πρόταση να γίνει επίσημη γλώσσα η τουρκική και να τεθεί σε ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο.


Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, İzzet Meciti, ήταν θετικός στο αίτημα και με την υποστήριξη των 24 μελών του δημοτικού συμβουλίου η τουρκική γλώσσα έγινε επίσημη.

Σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους των Σκοπίων, μια μειονοτική γλώσσα για να γίνει επίσημη σε κάποιο δήμο θα πρέπει η μειονότητα να είναι μεγαλύτερη από

Συνεργασία ΑΠΘ και Πανεπιστημίου Τιράνων. Μαθήματα αλβανικής γλώσσας στο Α.Π.Θ.

apth«Προοπτικές των σχέσεων μεταξύ ΑΠΘ 
και Πανεπιστημίου Τιράνων» είναι ο
 τίτλος του επιστημονικού συμποσίου που
 θα διοργανώσουν από κοινού στη 
Θεσσαλονίκη τα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα.
Αυτό αποφασίστηκε στη συνάντηση που
 είχαν τη Δευτέρα στην Πρυτανεία ο
 πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος
 με αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου
 Τιράνων με επικεφαλής τον πρύτανη 
Ντόρι Κούλε, στην οποία συμμετείχε και
 ο πρόξενος της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη
 Ριζά Πόντα. Το συμπόσιο, που θα
 πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου, στο
 αμφιθέατρο του ΚΕΔΕΑ, θα επικεντρωθεί 
σε τρεις θεματικές ενότητες (Οικονομία,
 Πολιτισμός/Παιδεία και Περιβάλλον), με ομιλητές έναν εκπρόσωπο από κάθε Πανεπιστήμιο
 για κάθε τομέα. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η εδραίωση της συνεργασίας των δύο 
πανεπιστημίων σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο και κατ’ επέκταση η διερεύνηση

Στην Αθήνα ο Οζερσάι για τη συνάντηση στο ΥΠΕΞ


Στην Αθήνα ο Οζερσάι για τη συνάντηση στο ΥΠΕΞ

Στην Αθήνα ήρθε σήμερα ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Κουντρέτ Οζερσάι και η αντιπροσωπεία του, Γκιουλφέμ Βεζίρογλου Σεβγκιλί και Γκιουνές Ονάρ, όπου αύριο θα έχουν συνάντηση με τον ΓΓ του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Αναστάση Μιτσιάλη.
Την ίδια μέρα θα έχει αντίστοιχη συνάντηση στο τουρκικό ΥΠΕΞ ο Ε/κ διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης και η ομάδα του. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η τ/κ αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στις 28 Φεβρουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι στις αμοιβαίες επισκέψεις των διαπραγματευτών σε Αθήνα και Άγκυρα είχαν συμφωνήσει οι ΥΠΕΞ των δύο αντίστοιχων χωρών, Ευάγγελος Βενιζέλος και Αχμέτ Νταβούτουγλου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη. Η τελική ημερομηνία οριστικοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στη συνάντηση των δύο διαπραγματευτών στην Λευκωσία.

Πάνος Καμμένος: Το μόνο ανοιχτό θέμα με την Αλβανία είναι το Βορειοηπειρωτικό

Πάνος Καμμένος: Το μόνο ανοιχτό θέμα με την Αλβανία είναι το Βορειοηπειρωτικό

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για όλα τα μείζονα εθνικά ζητήματα. Αφου αναφέρθηκε στο Κυπριακό και το Μακεδονικό, ο Πάνος Καμμένος έκανε και μια εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες από το Αλβανικό κράτος.

Ειδικότερα δήλωσε: «Είδα, πολύ προσεκτικά αναφερθήκατε στα θέματα τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Το κύριο θέμα είναι της ελληνικής μειονότητας, της μειονότητας των Βορειοηπειρωτών. Το θέμα του εμπολέμου είναι κάτι άλλο το οποίο θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, αλλά δεν αφορά αυτή τη συνεδρίαση.

Έτοιμος για όλα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν



Σε αμηχανία βρίσκεται η διεθνής κοινότητα, καθώς το Κρεμλίνο προχωρεί σε επίδειξη ισχύος τόσο στην Κριμαία όσο και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας στη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων στην Ουκρανία και τη βίαιη εκδίωξη από την εξουσία του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Σε συναγερμό οι υγειονομικές αρχές της Αλβανίας για τον Η1Ν1


Σε συναγερμό οι υγειονομικές αρχές της Αλβανίας για τον Η1Ν1

Οι υγειονομικές αρχές της Αλβανίας εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την αύξηση του αριθμού των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης H1N1.

Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Γκαζμέντ Μπεϊτία, δήλωσε ότι μέσα σε έναν μήνα εντοπίστηκαν 19 περιπτώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό αυτό.
Είπε, επίσης, ότι παρατηρείται γρήγορος ρυθμός εξάπλωσης της κοινής γρίπης, αλλά και του ιού H1N1, 5% υψηλότερες από ό,τι την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας της Αλβανίας Ιλίρ Μπέκια δήλωσε ότι οι υγειονομικές αρχές λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr

Ελληνικά πανεπιστήμια θα συντάξουν βιβλία για σχολεία της Β. Ηπείρου


Ελληνικά πανεπιστήμια  θα συντάξουν βιβλία για σχολεία της Β. Ηπείρου

Πολύ σημαντική είναι η πρωτοβουλία των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Κρήτης, να επιμεληθούν τη συγγραφή συνολικά 15 σχολικών εγχειριδίων για τους ομογενείς μαθητές στη Βόρειο Ήπειρο.
Και αυτό, σε μια εποχή που τα παιδιά στη συγκεκριμένη περιοχή στερούνται βασικών βιβλίων, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να διδάσκονται μεταφρασμένα τα Αλβανικά βιβλία (!), πολλά από τα οποία περιέχουν ιστορικές ανακρίβειες, όπως για παράδειγμα, ότι τα σύνορα της Αλβανίας φτάνουν ως την Άρτα ή ότι ο βασιλιάς Πύρρος ήταν Αλβανός! 

ΕΛΛΑΔΑ: Αυτός ρήμαζε πεζούς σε Ακρόπολη και Φιλοπάππου!

Στη δημοσιότητα δόθηκαν ύστερα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ενός 25χρονου από την Αλβανία.
Πρόκειται για μέλος σπείρας που λήστευε πεζούς, Έλληνες αλλά και τουρίστες στην περιοχή του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης και του λόφου Φιλοπάππου.
Ο 25χρονος Αλβανός συνελήφθη, μαζί με άλλους δύο ανήλικους συνεργούς του το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου στο Μοναστηράκι.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr

Καζάνι που βράζει η Τουρκία. Ζητούν παραίτηση Ερντογάν


Καζάνι που βράζει η Τουρκία. Ζητούν παραίτηση Ερντογάν

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας με στόχο να καταγγείλουν τη "διαφθορά" του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να απαιτήσουν την παραίτησή του, μετά τη διαρροή της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον γιο του, στην οποία φέρεται να τον συμβουλεύει πώς να κρύψει χρήματα από παράνομες δραστηριότητες.

Στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης συγκεντρώθηκαν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP).
Με επικεφαλής τον υποψήφιο του CHP για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, Μουσταφά Σαριγκιούλ, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως "κάτω οι κλέφτες" και "να παραιτηθεί η κυβέρνηση". Μοίρασαν επίσης στους περαστικούς ψεύτικα

ΗΠΕΙΡΟΣ: Διαμετακομιστικός βαλκανικός κόμβος η Ηγουμενίτσα

Ενθαρρυντικά τα νέα για τη σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα - Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα
Σε έναν από τους πιο σημαντικούς 
συγκοινωνιακούς κόμβους της Δυτικής 
Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων, 
γενικότερα, εξελίσσεται ο Οργανισμός
 Λιμένος Ηγουμενίτσας.Αιτίες, με τα έργα
 για το νέο λιμάνι που συνεχίζουν να 
τρέχουν, καθώς και την ολοκλήρωση 
του κλειστού αυτοκινητόδρομου της 
Εγνατίας.«Η κατασκευή και η συνεχής
 αναβάθμιση του νέου λιμένα 
Ηγουμενίτσας θεωρώ ότι αποτελούν μία πραγματικά εθνική στρατηγική προτεραιότητα,
 καθώς πρόκειται για ένα κομβικό λιμάνι σύνδεσης της χώρας με τη Δύση», σημειώνει στην 
εφημερίδα «Ναυτεμπορική» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗΓ Βασίλης 

Ιόνια Οδός: Πυκνώνουν εργοτάξια και εργασίες σε όλο τον άξονα

Το μεγάλο έργο για την Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο
Ιόνια Οδός: Πυκνώνουν εργοτάξια και εργασίες σε όλο τον άξονα
Πυκνώνουν τα εργοτάξια για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού. Το μεγαλύτερο οδικό έργο σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο (ο οδικός άξονας ξεκινά από το Αντίρριο και φτάνει μέχρι την είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων) όσο πάει γίνεται και πιο εμφανές ότι έχει πάρει μπρος. Μεγάλο μέρος των εργασιών έχει ξεκινήσει στο νότιο τμήμα του ενώ στο βόρειο τμήμα γίνεται αναδιοργάνωση των εργοταξίων.

11 χιλιάδες Ρώσοι αλεξιπτωτιστές αφίχθησαν στη Σεβαστούπολη


Φεβρουάριος 26, 2014.βίντεο.

Ρωσική μοίρα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, επέστρεψε στις 25 Φεβρουαρίου από το Σότσι στη Σεβαστούπολη και  πέρασαν στη Γιάλτα, 11 χιλιάδες αλεξιπτωτιστές με πλήρη επιθετικό εξοπλισμό.
Αυτό αναφέρουν πηγές της Σεβαστούπολης, οι οποίες έχουν ανεβάσει και ένα σχετικό βίντεο.

ΕΛΛΑΔΑ: Άγρια συμπλοκή και μαχαίρια στο Ηράκλειο


Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή και μαχαίρια

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα για το Ηράκλειο.

Ομάδα ατόμων πιάστηκε στα χέρια για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους χθες το βράδυ ενώ κάποιοι δεν δίστασαν να βγάλουν και μαχαίρια.
Το αποτέλεσμα ήταν να μαχαιρώσουν έναν αλλοδαπό.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των αστυνομικών αρχών ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας του άτυχου άνδρα.

Οικονομική βοήθεια της Αρχιεπισκοπής Αμερικής σε Κεφαλονιά και Κύπρο


Οικονομική βοήθεια της Αρχιεπισκοπής Αμερικής σε Κεφαλονιά και Κύπρο

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής πρόσφερε 25 χιλιάδες δολάρια για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος απέστειλε στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας οικονομική βοήθεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ύψους 25 χιλιάδων δολαρίων, για την ενίσχυση των αναγκών των σεισμοπλήκτων της Κεφαλονιάς.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή του προς τον μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «το ποσόν αποτελεί προϊόν αγάπης των κοινοτήτων και ιδιωτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής».
Παράλληλα, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος απέστειλε επιταγή 25 χιλιάδων δολαρίων, από το «Ταμείο Ανακουφίσεως για τους Κυπρίους» προς το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού του ημικατεχόμενου δήμου του Αγίου Δομετίου στην Κύπρο, με σκοπό την ενίσχυση του εκεί Παιδοκομικού και Βρεφοκομικού Σταθμού, στον οποίο φοιτούν 80 παιδιά.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr

25 Φεβρουαρίου 2014

Ορθόδοξη Εκκλησία & Άγιοι της Αλβανίας

Στα Βαλκάνια  υπάρχει μια παράξενη σχέση με τους γείτονες, σχέση συνεργασίας αλλά συχνά και αντιπάθειας, κάπου αιτιολογημένης, αλλά που φτάνει μερικές φορές τα όρια του ρατσισμού. Από την άλλη, παρατηρούμε και εθνικιστικές κινήσεις εκ μέρους αλβανικών ομάδων, που μιλούν για το όνειρο μιας "Μεγάλης Αλβανίας", με εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας φυσικά.
Κατά τη γνώμη μας, όλα αυτά προέρχονται από την αλλοτρίωση που έφερε το μικρόβιο του εθνικισμού στους λαούς της Βαλκανικής τους τελευταίους δύο αιώνες. Όλοι οι λαοί των Βαλκανίων είμαστε Βυζαντινοί, χωρίς ο καθένας να χάνει την ταυτότητά του και την ιδιοπροσωπία του. Όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί είμαστε αδελφοί - και το ίδιο, με αγάπη και χωρίς φανατισμό, καλούμαστε από τους αγίους μας να συμπεριφερόμαστε και στους αδελφούς μας από άλλες θρησκείες ή αιρέσεις. Ο δικέφαλος αετός της Αλβανίας είναι ακριβώς ο ίδιος με τον δικό μας. Αυτό ας το έχουν υπόψιν και οι Αλβανοί εθνικιστές, αλλά και οι Έλληνες εθνικιστές.  Όλους τους βαλκανικούς λαούς μας ενώνουν οι άγιοί μας, οι κοινές πνευματικές (ορθόδοξες) ρίζες μας (όλοι ήταν ορθόδοξοι κάποτε, πριν την τουρκική κατάκτηση), αλλά και πάρα πολλά κοινά στοιχεία στις παραδόσεις και τους πολιτισμούς μας. Ας μην αφήνουμε τα εθνικιστικά πάθη να μας κάνουν εχθρούς.

Β. ΗΠΕΙΡΟΣ: Καρναβάλι Δερβιτσιάνης 2014


Την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Σας προσκαλούμε όλους στο φετινό μας Καρναβάλι. Μια παλιά παράδοση που αναβιώνει εδώ και πολλά χρόνια στο χωριό μας. Ελπίζουμε στη συμμετοχή όλων σας! Θα γλεντήσουμε με άφθονο κρασί και χορό!

ΗΠΕΙΡΟΣ: Αποστολή του επιμελητηρίου Ηγουμενίτσας στα Τίρανα

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια
 των προσπαθειών του για την προβολή και
 προώθηση του τουριστικού προϊόντος του
 νομού μας στο εξωτερικό, συνεχίζοντας τις
 στοχευμένες προσπάθειές του και
 εκμεταλλευόμενο δράσεις του έργου
 INTACTPLAN του IPA GREECE-ALBANIA
 2007-2013, διοργάνωσε και υλοποίησε 
Επιχειρηματική Αποστολή Β2Β στα Τίρανα
 Αλβανίας στις 18-20.02.2014.
Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το
 Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών 
Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας
 στα Τίρανα. Στόχος της αποστολής ήταν η προβολή του νομού μας ως τουριστικός 
προορισμός, εκμεταλλευόμενοι την λειτουργία της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, την προσέλκυση
 επισκεπτών και σύναψη συνεργασιών για την φιλοξενία τουριστών στο νομό μας ενόψει 
της νέας τουριστικής περιόδου.Η αποστολή πλαισιώθηκε από ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις
 του τουριστικού κλάδου,ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, σκάφη

ΑΛΒΑΝΙΑ: Νομοσχέδιο για το άνοιγμα των φακέλων του πρώην κομμουνιστικού καθεστώτος ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη

Νομοσχέδιο για το άνοιγμα των φακέλων του πρώην κομμουνιστικού καθεστώτος ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη της Αλβανίας
Την κατάρτιση νομοσχεδίου που θα επιτρέψει το άνοιγμα των φακέλων του πρώην κομμουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία ζητά, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα, τον πρόεδρο του αλβανικού κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα, και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ο Συνήγορος του Πολίτη Ίγκλι Τοτοζάνι.
Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου, σε συνάντηση που είχε με πρώην πολιτικούς κρατουμένους, ο υπουργός Κοινωνικής Ευημερίας Εριόν Βελίαϊ δήλωσε - μεταξύ άλλων - ότι «μόνο η αλήθεια μπορεί να μας κάνει ελευθέρους, θα πρέπει όλοι μας να αντιμετωπίσουμε χωρίς συναισθηματισμούς, το κομμουνιστικό δικτατορικό καθεστώς». 
ΠΗΓΗ: http://www.aftonomi.gr/

Έμφαση στην συνεργασία Ελλάδας-Σερβίας στην αμυντική βιομηχανία


Έμφαση στην συνεργασία Ελλάδας-Σερβίας στην αμυντική βιομηχανία

Θέματα που αφορούν την εμβάθυνση, διεύρυνση και ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και Σερβίας, εξετάσθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Νεμπόισα Ρόντιτς (Nebojsa Rodic).
Οι δύο υπουργοί έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, τόσο για την υποστήριξη της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, όσο για την εξασφάλιση θέσεων εργασίας στον συγκεκριμένο τομέα. Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, υπενθυμίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις της με την ΕΕ ξεκίνησαν στις 12 Ιανουαρίου επί ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ. Όσον δε αφορά το Κόσσοβο, ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας να διαδραματίσει εποικοδομητικό και

Με ... πόλεμο απειλεί ο νέος "πρόεδρος" της Ουκρανίας την Ρωσία για την Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ)


Το δρόμο της ρήξης με τη Μόσχα φαίνεται πως επιλέγει ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρχίνοφ ο οποίος σε δήλωσή του απείλησε με "τιμωρία" όσους αποπειραθούν να προβούν σε αποσχιστικές ενέργειες, λέγοντας ταυτόχρονα πως "Η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απειλείται στην Κριμαία".

Ο Α.Τουρχίνοφ κάλεσε τις ένοπλες δυναμεις της Ουκρανίας σε "εκγρήγορση", αλλά ποιες ένοπλες δυνάμεις; Το 60% των αξιωματικών προέρχονται από τις ρωσόφωνες περιοχές και τα στελέχη του υπουργείου Άμυνας της Οκυρανίας πρόσκεινται όλα στον Β.Γιανουκόβιτς.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Με αυστηρούς όρους οι έρευνες πετρελαίου στο Καλπάκι Ιωαννίνων

Με ιδιαίτερα αυστηρούς περιβαλλοντικά 
όρους και χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις 
στην χλωρίδα, στην πανίδα αλλά και 
στην καθημερινότητα των κατοίκων θα 
προχωρήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό
 κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού 
αερίου στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Πρόκειται για την τρίτη μετά τον Πατραϊκό
 και το Κατάκολλο περιοχή που έχει 
επιλεγεί για να γίνουν εξορύξεις 
πετρελαίου. Ο υπουργός
 Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτηςενέκρινε πρόσφατα τη Στρατηγική
 Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση 
υδρογονανθράκων στην περιοχή των Ιωαννίνων, την οποία είχε υποβάλει
 το Εργαστήριο Μεταλλευτικής τεχνολογίας και Περιβαλλοντικής 

Αγωγός ΤΑΡ: Προετοιμάζεται η έναρξη του έργου, το 2019 σε λειτουργία

Η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας είναι η 17η Μαρτίου

Αγωγός ΤΑΡ: Προετοιμάζεται η έναρξη του έργου, το 2019 σε λειτουργία
Κάλεσμα απευθύνει η ΤΑΡ AG, προκειμένου οι ενδιαφερόμενες για απόκτηση δικαιώματος χρήσης του αγωγού εταιρείες να λάβουν... θέσεις στην εκκίνηση της μεταφοράς και διάθεσης φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν.Η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας είναι η 17η Μαρτίου.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ:Δύο νέα εργοτάξια θα λειτουργήσουν στην Ήπειρο

Δύο νέα εργοτάξια θα λειτουργήσουν
 στην Ήπειρο για την επανεκκίνηση 
των εργασιών στην Ιόνια Οδό. 
Τα εργοτάξια θα λειτουργήσουν
 στην περιοχή της Φιλιππιάδας και
 στο Επισκοπικό. Παράλληλα 
αναπτύχθηκαν σχεδόν στο σύνολό
 τους τα δύο εργοτάξια που θα 
καλύψουν τον οδικό άξονα στην
 Αιτωλοακαρνανία και έχουν 
εγκατασταθεί στον Εύηνο και τον
 ανισόπεδο κόμβο της Αμβρακίας. Στην Ιόνια οδό θα λειτουργήσουν τέσσερις
 μετωπικοί σταθμοί διοδίων. Το κόστος έχει υπολογιστεί στα τέσσερα λεπτά

ΕΛΛΑΔΑ: Τρόμος στην ΕΛ.ΑΣ για χτύπημα στην Τρόικα


Τρόμος στην ΕΛ.ΑΣ για χτύπημα στην Τρόικα

Σε επιφυλακή η Αντριτρομοκρατική. Φόβοι για ένοπλη επίθεση – Βάζουν κάμερες σε 30 γραφεία κομμάτων, κτίρια πρεσβειών, δημοσίων κτιρίων, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. 
Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν φόβοι για ένοπλη επίθεση στην διάρκεια της επίσκεψης της Τρόικας στη χώρα μας.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αξιοποιώντας πληροφορίες της ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής, φοβούνται χτύπημα από την οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) των ανταρτών πόλης Νίκου Μαζιώτη και Χριστόδουλου Ξηρού με ρουκέτες ή εκρηκτικούς μηχανισμούς, τις επόμενες ημέρες και για όσο διάστημα θα βρίσκονται οι εκπρόσωποι της Τρόικας στην Αθήνα.
Οι πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση των διωκτικών αρχών αναφέρουν ότι έχει ενεργοποιηθεί ο δίαυλος προμήθειας νέας παρτίδας νεότερης γενιάς

Ένοπλες ομάδες στη Βόρειο Ήπειρο;;; Μια φωτογραφία "τρομοκρατεί" τα Αλβανικά ΜΜΕ

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε κυκλοφορεί σε Αλβανικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ συνοδευόμενη με λεζάντες του τύπου "...παραστρατιωτικές δυνάμεις, επιχειρούν να απελευθερόσουν την Βόρειο Ήπειρο..", "..Έλληνες τρομοκράτες θέλουν να εισβάλουν στην Αλβανία." κλπ.

Άγνωστοι είναι οι δημιουργοί της φωτογραφίας, οι οποίοι ντυμένοι με στολές παραλλαγής και με καλυμμένα τα πρόσωπα φωτογραφίζονται μπροστά στον δικέφαλο αετό της Αυτονομίας που περικλείεται από την φράση"Αυτόνομη Ήπειρος". Άγνωστο παραμένει επίσης και αν η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στην Ελλάδα ή στην Βόρεια Ήπειρο (και συγκεκριμένα στους Δρυμάδες, Χειμάρρας όπως ισχυρίζονται κάποιες Αλβανικές ιστοσελίδες), τα ίδια μέσα αναφέρουν μάλιστα και το ενδεχόμενο οι φωτογραφιζόμενοι να είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στην μηχανή αναζήτησης της Google (images) η φωτογραφία φαίνεται να έχει αναρτηθεί μόνο σε Αλβανικές ιστοσελίδες(!) και σε καμία Ελληνική (μέχρι στιγμής)...

24 Φεβρουαρίου 2014

Αλβανία: Στη φυλακή όσοι πάνε να πολεμήσουν στη Συρία

Φεβρουάριος 24, 2014.

Ο επικεφαλής την νομοθετικής επιτροπής αναμένετε να προτείνει αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Η συμμετοχή σε πολέμους ή ένοπλες συγκρούσεις στο εξωτερικό θα αντιμετωπίζονται με ποινή φυλάκισης.


Αυτό περιέχει η πρόταση του Φατμίρ Τζαφάι που ηγείται μιας ομάδας ειδικών που μελετούν τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Η πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, σύμφωνα με δημοσίευμα του «A1 Report». Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές προωθούνται μετά από διαβουλεύσεις που έγιναν από το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Άμυνας, καθώς και διάφορων εμπειρογνωμόνων στον τομέα αυτόν.

Σκόπια: Βόμβα εξερράγη έξω από τα γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος


Φεβρουάριος 24, 2014.

Χθες το βράδυ στις 19:30 ρίχτηκε εκρηκτικός μηχανισμός έξω από τα γραφεία της δημοτικής οργάνωσης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM,  στην περιοχή Κάρπος, επί της οδού Βαρσοβίας,  σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.


Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη στιγμή της συνάντησης της νεολαίας του SDSM, του δήμου Κάρπος. Στο κομματικό γραφείο βρίσκονταν 30 νέοι και μερικά από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Δεν υπήρχε τραυματισμός. Η βόμβα προξένησε ζημιές στα γυάλινα παράθυρα, ενώ καταστράφηκαν αρκετά οχήματα των μελών του SDSM.

Ο κομματικός οργανισμός της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι «περιμένει από το υπουργείο Εσωτερικών να λάβει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης και να εντοπίσει τα κίνητρα αυτής της αποτρόπαιης πράξης, που έγινε μπροστά από το χώρο των Σοσιαλδημοκρατών», σύμφωνα με το 24Vesti.