27 Φεβρουαρίου 2014

ΑΛΒΑΝΙΑ: Η Υπ. Παιδείας χαρακτήρισε ακατάλληλα τα μειονοτικά σχολικά βιβλία

Την βεβαίωση ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την βελτίωση της κατάστασης στα μειονοτικά ελληνικά σχολεία, δήλωσε την Πέμπτη από τα έδρανα της αλβανικής Βουλής η Αλβανίδα Υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού, κ. Lindita Nikolli.

Η Αλβανίδα Υπουργός Παιδείας, που ήταν υποχρεωμένη να εξετάσει το θέμα και να απαντήσει στην αλβανική Βουλή στην επερώτηση που είχε υποβάλει πριν λίγο καιρό στο αλβανικό Κοινοβούλιο ο βουλευτής Βαγγέλης Τάβος, σχετικά με τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, έρχεται να επιβεβαιώσει και η ίδια την κατάσταση από τα έδρανα της αλβανικής Βουλής, ότι, εκτός από την έλλειψη των σχολικών βιβλίων, πιο ανησυχητικό είναι και η έλλειψη ποιότητας .

«Από την έρευνα που κάναμε καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι, τα κείμενα έχουν δημοσιευθεί από συγγραφείς που δεν έχουν καμία σχέση με τα σχολεία και τη διδασκαλία. Οι συγγραφείς που επιμελήθηκαν τα σχολικά συγγράμματα δεν πληρούν ούτε τα βασικά κριτήρια. Σ αυτό συμφωνούν και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, οι οποίοι λένε ότι τα κείμενα είναι ακατάλληλα για την ηλικία των παιδιών», δήλωσε η κ.Nikolla .
Επίσης υποσχέθηκε ότι,
«Από τη νέα σχολική χρονιά, τα σχολεία αυτά θα έχουν μια εντελώς διαφορετική κατάσταση στην ποιότητα της διδασκαλίας. Πρόκειται για μια δέσμευση τα μειονοτικά σχολεία να έχουν νέες ευκαιρίες, όχι μόνο στα βιβλία, αλλά και στον τομέα των υποδομών», δήλωσε η κ. Nikolla.
Εν κατακλείδι, η Αλβανίδα Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε ότι κατά τη συνάντησή της με τον Έλληνα ομόλογό της, συμφώνησαν να συσταθεί μια κοινή επιτροπή για να συντάξει τα κείμενα για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.




Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: