13 Νοεμβρίου 2014

Καναδός καθηγητής: Οι ΗΠΑ δημιούργησαν το ‘Ισλαμικό Κράτος’ ...


Νοέμβριος 13, 2014.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, δημοσιεύει μια συνέντευξη με τον Anthony James Hall-  Καναδό καθηγητή των Σπουδών της Παγκοσμιοποίησης - Globalization Studies,  ο οποίος πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει την ομάδα Τακφίρι, του


 ‘Ισλαμικού Κράτους’- ‘ΙΚ’, σε μια προσπάθεια να προσδώσει μεγαλύτερη δικαιολογία για την επέκταση του λεγόμενου έργου «παγκόσμιος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» (GWOT), υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει την τρομοκρατική οργάνωση « Αλ Κάιντα».

«Το φιάσκο του Συνασπισμού των (κατά του ‘ΙΚ’) χωρών, που ακολουθούν την αμερικανική κυβέρνηση, ενεργούν πάλι, ως υποκατάστατο, για το καθεστώς του Ισραήλ, και έχουν τις ρίζες τους στην αποτυχία να εκθέσουν  τα ψέματα και τα εγκλήματα της 9/11. Φαίνεται ότι το ‘ΙΚ’ έχει συσταθεί για να αναλάβει το ρόλο που αποδίδονταν μέχρι τώρα στην αλ Κάιντα, της οποίας η εικόνα έχει παραποιηθεί με επιδεξιότητα, προσφέροντας ένα εχθρό για όλες τις χρήσεις, δίνοντας την υποτιθεμένη δικαιολογία για τον λεγόμενο Παγκόσμιο Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας», δήλωσε ο καθηγητής Χωλ στην αποκλειστική του συνέντευξη.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης ο δρ Χωλ θα τονίσει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν κάνει μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να διαλυθεί το Ιράκ και να ανατραπεί ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, προκειμένου να επεκτείνει περαιτέρω τα εδάφη του το ισραηλινό καθεστώς.

Ο Anthony James Hall είναι καθηγητής των Σπουδών της Παγκοσμιοποίησης, στο Πανεπιστήμιο του Lethbridge  στηνAlberta του Καναδά. Ο καθηγητής Χωλ, κέρδισε το διδακτορικό του στην Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Με την υποτροφία και τον ακτιβισμό άρχισε να μελετά τη συνάντηση μεταξύ των αυτοχθόνων λαών και των αυτοκρατοριών της Γαλλίας, Βρετανίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας στο δυτικό ημισφαίριο.

Αυτό το έπος του αποικιακού επεκτατισμού, κορυφώθηκε με την άνοδο του διηπειρωτικού, τότε ημισφαιρικού, και στη συνέχεια σε όλον τον κόσμο με την αυτοκρατορία των Ηνωμένων Πολιτειών που λαμβάνει ολένα και περισσότερο την καθοδήγηση από το καθεστώς του Ισραήλ, όπως διατείνεται.

Τα πιο πρόσφατα βιβλία του είναι «Η Αμερικανική Αυτοκρατορία και ο Τέταρτος Κόσμος», «Η Γη ως ακίνητο: Αποικισμός, Μετα-αποικισμός και Καπιταλισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: