13 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλη ανησυχία Κοσσυφοπεδίου από τη Ρωσο-Σερβική άσκηση

Νοέμβριος 13, 2014. βίντεο.

«Η πρώτη στρατιωτική άσκηση  Ρώσων και Σέρβων κατά της τρομοκρατίας που λαμβάνει χώρα στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο και έχει τον τίτλο «Srem 2014» έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην ευρωπαϊκή διπλωματία και στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς προκαλούν οι ρωσικές επεκτατικές πολιτικές προς άλλα κυρίαρχα κράτη», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Πλάνα και φωτογραφίες των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που πέφτουν με αλεξίπτωτα σε σερβικά εδάφη, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Κοσσυφοπέδιο, δημοσιεύονται τη στιγμή που γίνεται αναφορά για την είσοδο ρωσικών δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας.

Η πρώτη στρατιωτική άσκηση της Ρωσίας που συμμετάσχει από κοινού με τους Σέρβους έχει γίνει, επιτυχώς, στην περιοχή Νικίνσι της Σερβίας, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά δημοσιεύματα.

Οι ρωσικές  μονάδες αλεξιπτωτιστών έφθασε στο Βελιγράδι την Πέμπτη για να συμμετάσχουν  σε ασκήσεις κατά της τρομοκρατίας με τον σερβικό στρατό.
Ρωσικά στρατιωτικά μηχανήματα έχουν, ήδη, φθάσει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Μπαταΐνιτσα.



Επισημαίνεται ότι από τον Αύγουστο στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κοσσυφοπέδιο, ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου, Ενβέρ Χοτζάι είχε επισημάνει στον πρέσβη της Ρωσίας στον ΟΗΕ και στον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, τις ανησυχίες του για την αποστολή ρωσικών στρατιωτικών μονάδων πολύ κοντά στο Κοσσυφοπέδιο, σημειώνει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: