30 Μαΐου 2014

ΗΠΕΙΡΟΣ: Τριήμερο εορτασμών στο Σούλι για το Ολοκαύτωμα

Παρασκευή, 30 Μάιος 2014

Οι εορταστικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της ελευθερίας θα τελεστούν σήμερα Παρασκευή 30 Μαΐου και αύριο Σάββατο 31 Μαΐου στην Παραμυθιά, με αποκορύφωμα την Κυριακή 1η Ιουνίου στον ιστορικό 
χώρο του Σουλίου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
- Παρασκευή 30 Μαΐου

19.30 Παραμυθιά: Δημαρχείο Σουλίου. Ποδηλατικός αγώνας από μαθητές των σχολείων του Δήμου, σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής.
- Σάββατο 31 Μαΐου
20.00 Παραμυθιά: Δημαρχείο Σουλίου. Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και περιδιάβαση των χορευτών με παραδοσιακές φορεσιές, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, στην πόλη της Παραμυθιάς.
21.00 Παραμυθιά: Δημοτικό Σχολείου Βούλγαρη. Δημοτικοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων του Δήμου και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
- Κυριακή 1 Ιουνίου
6.30 έως 11.00 Κίνηση με κατεύθυνση τον ιστορικό χώρο του Σουλίου.
7.00 Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάρας κ.κ. Τίτου.
10.15 Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δονάτου.
10.45 Μετάβαση των επισήμων και των λοιπών επισκεπτών στο Αμφιθέατρο.
Τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων.
Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.
11.35 Μετάβαση στο χώρο του Βουλευτηρίου των Σουλιωτών.
Υποδοχή των επισήμων στο κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Σουλίου.
12.00 Παραδοσιακοί εθνικοί χοροί.
ΠΗΓΗ: http://www.epirusonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: