3 Μαρτίου 2014

Ντούλες: Ο Ράμα αθέτησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε σε αλβανικό ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και συνάμα αντιπρόεδρος της αλβανικής Βουλής όπου εξέφρασε τους προβληματισμούς του για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας. Άσκησε δριμύτατη κριτική στον Ραμα και για την παντελή απουσία της ελληνικής μειονότητας στη κυβέρνηση, κατηγορώντας ουσιαστικά για αθέτηση προεκλογικής συμφωνίας.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ που είχε συνάψει συμφωνία συνεργασίας με το Ράμα πριν από τις
εκλογές του Ιουνίου και είχε γίνει μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού, χαρακτήριζε αρνητικό στοιχείο στην ιστορία της Αλβανίας το γεγονός ότι η ελληνική μειονότητα δεν έχει εκπροσώπηση στην αλβανική κυβέρνηση μετά από 23 χρόνια δημοκρατίας στη χώρα.
Αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος της δυσαρέσκειας για την εκπροσώπηση της ελληνικής μειονότητας και μειονοτήτων στην κυβέρνηση που εξέφρασε ο κ.Ντούλες, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη αν επισημάνει κανείς ότι η ελληνική κοινότητα δεν έχει εκπροσώπηση σ όλο το εύρος καθώς και σε επίπεδο νομαρχιών.
«Δεν μπορούμε να δεχθούμε την απουσία της ελληνικής μειονότητας, ή ακόμα και άλλων μειονοτικών κοινοτήτων στο υπουργικό συμβούλιο. Δεν είναι απλά και μόνο μια ανεπάρκεια στο θέμα της κυβέρνησης με επικεφαλής τον κ. Ράμα. Δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο για την εικόνα της χώρας. Ο αποκλεισμός είναι ασυμβίβαστος με το πνεύμα συμμετοχής της μειονότητας, η οποία αποτελεί ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό για την ΕΕ στις χώρες που είναι στη διαδικασία του εξευρωπαϊσμού. Απουσία εκπροσωπήσεις της ελληνικής μειονότητας δεν υπάρχει μόνο στο υπουργικό συμβούλιο, αλλα σε επίπεδο νομαρχιών. Και πάλι, δημιουργείται κακό προηγούμενο στα 23 χρόνια να μην υπάρχουν εκπρόσωποι μειονοτήτων.»
Για αθέτηση συμφωνίας κατηγορεί τον Ράμα ο κ.Ντούλες καθώς αναφέρει ότι μόνο το 10% από τη προγραμματική προεκλογική συμφωνία έχει εφαρμοστεί και αυτό βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο.
Ο κ. Ντούλες υπογράμμισε ότι, το ΚΕΑΔ παραμένει πιστό στις προεκλογικές δεσμεύσεις, εκλογικά και μετεκλογικά. Η υποστήριξή του κόμματος εκφράζεται και στους δύο ψήφους του ΚΕΑΔ στο κοινοβούλιο, αλλά και με την πολιτική στάση απέναντι στο υπουργικό συμβούλιο και εξέφρασε τη φιλοδοξία και τη προσδοκία ότι η κυβέρνηση θα κάνει πράξεις τα πράγματα για τα οποία πάλεψε κατά τη μακρά περίοδο της αντιπολίτευσης και έχει όλες τις δυνατότητες.
«Φυσικά, θέλουμε να εκφράσουμε τη θέση μας υπέρ της εκπροσώπησης και των άλλων πολιτικών δυνάμεων που για χρόνια μάχονταν μαζί στη μάχη της αντιπολίτευσης. Μιλώντας για τις πιθανότητες της Αλβανίας να πάρει το καθεστώς υποψήφιας χώρας τον Ιούνιο, ο κ.Ντούλες κρίνοντας την τρέχουσα πολιτική κατάσταση ήταν επιφυλακτικός και συγκρατημένος σε σχέση με την ευφορία που εκφράζει η Αλβανία λέγοντας ότι, το κλήμα είναι λιγότερο ευνοϊκό από ότι ήταν πριν από λίγους μήνες. Γι 'αυτό και θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να θεσπιστεί μια ομάδα εργασίας που θα αποτελείτε από τον αρχηγό του κράτους, τον πρόεδρο της Βουλής τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης».
Πηγή: www.himara.gr,http://www.aftonomi.gr/,

Δεν υπάρχουν σχόλια: