7 Δεκεμβρίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ: Ψηφίζεται σήμερα τα μεσάνυχτα ο προϋπολογισμός του 2014


Ψηφίζεται σήμερα τα μεσάνυχτα ο προϋπολογισμός του 2014

Κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2014 με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και  την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα.
Η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί χωρίς εκπλήξεις και εν συνεχεία να ξεκινήσει ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Εξάλλου η αποδέσμευση της επόμενης δόσης του 1 δισ. είναι ακόμη στον «αέρα» μαζί με το θέμα των πλειστηριασμών, τον φόρο ακινήτων, τον ΦΠΑ στην εστίαση και άλλα.  

Το θέμα των πλειστηριασμών,  θα τεθεί τουλάχιστον προς κατ' αρχήν συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, το βράδυ της Τρίτης, με αφορμή την τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της οποίας ζητείται παράταση ενός έτους στην προστασία της πρώτης κατοικίας και οι τράπεζες να μην μπορούν να πουλάνε σε επενδυτικά κεφάλαια τα «κόκκινα» δάνεια.
Η μέχρι τώρα συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή χαρακτηρίστηκε από χαμηλούς τόνους και άδεια έδρανα, ενώ χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μια προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των βουλευτών εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας και δεδομένης της «γαλάζιας» γκρίνιας που υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες για τα θέματα της φορολόγησης και των πλειστηριασμών, είχε χθες συνομιλία με βουλευτές του κόμματός του και κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Εξερχόμενος χθες του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά ότι δεν περιμένει εκπλήξεις κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πολλοί «φωνάζουν», αλλά την ώρα της κρίσης σιωπούν.
ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: