12 Σεπτεμβρίου 2013

Wash. Post: Αμερικανικά όπλα παραδίδονται στους Σύρους αντάρτες



Οι ΗΠΑ άρχισαν να προμηθεύουν όπλα και τεχνικό εξοπλισμό στους Σύρους αντάρτες, γράφει η εφημερίδα Washington Post.

Επικαλούμενη αμερικανικές και συριακές πηγές, στο φύλλο της Τετάρτης η αμερικανική εφημερίδα γράφει ότι η CIA άρχισε να παραδίδει φορτία στρατιωτικού εξοπλισμού τις τελευταίες 15 ημέρες.

Το δημοσίευμα αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε οχήματα και άλλον εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων επικοινωνίας εξελιγμένης τεχνολογίας και ατομικά βαλιτσάκια πρώτων βοηθειών για το πεδίο της μάχης. 


Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η CIA δήλωσε ότι δεν κάνει κανένα σχόλιο όσον αφορά τις πληροφορίες της Washington Post.

Τα φορτία με τα όπλα, τα οποία σύμφωνα με την εφημερίδα περιορίζονται σε ελαφρά όπλα και πολεμοφόδια, φθάνουν στη Συρία σε μια κρίσιμη στιγμή της αιματηρής σύγκρουσης μεταξύ των ανταρτών και της κυβέρνησης της Δαμασκού.

Η Washington Post επικαλείται Aμερικανούς αξιωματούχους που εξηγούν ότι ο σκοπός της αποστολής της υλικοτεχνικής βοήθειας είναι κυρίως να συμβάλλει στην ενίσχυση της συνοχής μεταξύ των οργανώσεων που απαρτίζουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό της αντιπολίτευσης. 
ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: