13 Ιουλίου 2013

Αλβανία: Διαμαρτυρία κατοίκων για βιασμούς ηλικιωμένων γυναικών στην Νάρτα Αυλώνας


Ιούλιος 13/2013
«Ως μια σπάνια διαμαρτυρία του είδους αυτού στον κόσμο, μπορεί να θεωρηθεί το συλλαλητήριο των κατοίκων του χωριού Νάρτας στην περιοχή του Αυλώνα στην Αλβανία», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του χωριού
Νάρτας, όχι τόσο για να διαμαρτυρηθούν αλλά να εκφράσουν- άνδρες και γυναίκες- τις ανησυχίες τους για ένα σοβαρό και ευαίσθητο θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία.

«Η λέξη βιασμός, δηλώνει μια αποτρόπαια πράξη και σήμερα τόλμησαν να την πουν  ομόφωνα οι γυναίκες στη Νάρτα, αφού μέρος των γυναικών αυτών τον έχουν υποστεί», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από την εκκλησία του χωριού, όπου, ηλικιωμένες γυναίκες έχουν  δηλώσει ότι είναι θύματα βιασμών και κανένας μέχρι τώρα δεν έχει συλληφθεί από την αστυνομία.
Οι γυναίκες ζήτησαν να γίνει έρευνα με βάση του DNA σε όλους τους άνδρες του χωριού, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες των βιασμών που συνεχίζουν με καλυμμένα τα πρόσωπά τους να βιάζουν τις ηλικιωμένες.

Οι κάτοικοι υποστήριξαν ότι εκτός από τις ηλικιωμένες έχουν βιασθεί πολλά κορίτσια και νέες γυναίκες, αλλά δεν έχουν δηλώσει την αποτρόπαια πράξη  στην αστυνομία για ευνόητους λόγους.

Άνδρες και γυναίκες του χωριού προειδοποίησαν ότι αν η αστυνομία δεν λάβει μέτρα για το φαινόμενο αυτό, το οποίο αποτελεί μάστιγα στο χωριό θα μπλοκάρουν όλους τους δρόμους στις εισόδους του οικισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: