20 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στα συλλαλητήρια


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013



 από την τηλεόραση της Ζούγκλας όλες οι κινητοποιήσεις

Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και εφοριακοί, εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ναυτεργάτες κατέβηκαν σήμερα σε 24ωρη γενική απεργία, απαντώντας στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ, επαγγελματικών - κλαδικών
συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και πολιτικών φορέων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αριθμός των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ ανήλθε στις 15.000, των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 7.000, ενώ στην περιοχή του Μουσείου συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές.

Kατά τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια. Στην Αθήνα η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χημικών, ενώ στη Θεσσαλονίκη άγνωστοι επιτέθηκαν σε καταστήματα επί της Εγνατίας και σε όχημα της ΕΡΤ3. Στην Πάτρα καταγράφηκε επίθεση κατά τριών αστυνομικών, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης διαδηλωτές αναποδογύρισαν ένα περιπολικό.


(Τα χημικά που έπεσαν στην πλατεία Συντάγματος)


(Φωτιά σε κάδο απορριμμάτων)






(Μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κέντρο)


(Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» στη διαδήλωση του Συντάγματος)


(Οι... Anonymous με επίκαιρο μήνυμα)


(Διαδηλωτές της ΠΣΥΑΣ)

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, πωλητές λαϊκών αγορών, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, οικοδόμοι και οι τραπεζικοί υπάλληλοι.


(Οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές)

Οι κινητοποιήσεις άρχισαν στις 10.30 με συλλαλητήρια στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας, με μαζική συμμετοχή των πολιτών. 




(Πανοραμική εικόνα από τη Βουλή)




(Πλακάτ στην Κοραή)


(Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια η Αλέκα Παπαρήγα)



Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας στην Ομόνοια
Αγρότες παρέταξαν δύο τρακτέρ στην πλατεία Ομονοίας σήμερα το πρωί, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ.


Στο σημείο έσπευσαν γερανοφόρα οχήματα της Τροχαίας για να απομακρύνουν τα τρακτέρ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των αγροτών, οι οποίοι είχαν λεκτική αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς.










Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό
Έκλεισαν από τις 10.00 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη, οι οποίοι θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι και τη λήξη των συλλαλητηρίων. 



OI KINHTOΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μαζικές είναι οι κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τα μέτρα λιτότητας.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν οι προσυγκεντρώσεις στην Καμάρα και στην Αγία Σοφίας. Πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και εργαζόμενοι στη ΒΙΟΜΕΤΑΛ διαμαρτύρονται για τη σκληρή πολιτική της κυβέρνησης, τις απολύσεις και την ανεργία.





Φοιτητές του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται σήμερα στο κέντρο και πιο συγκεκριμένα στην Αγίας Σοφίας. Αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία που θα κατευθυνθεί προς Τσιμισκή, Βενιζέλου και θα καταλήξει στο ΥΜΑΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων -που συμμετέχουν στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης- δέχθηκε επίθεση από αγνώστους και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο φέροντας ελαφρά τραύματα.

Παράλληλα, με προσωπικό ασφαλείας εκτελούνται τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, ενώ στην απεργία συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί και ιδιώτες γιατροί έπειτα από απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Να σημειωθεί ότι τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Ζημιές σε καταστήματα

Δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια από τη σημερινή πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Προκλήθηκαν ζημιές και βανδαλισμοί σε καταστήματα που βρίσκονται επί της οδού Εγνατίας. Από τα επεισόδια δεν γλύτωσε ούτε το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, την κεντρική πλατεία της πόλης, αφού πάνω του διαδηλωτές έγραψαν με σπρέι συνθήματα.



Άγνωστοι επιτέθηκαν σε καμεραμάν και έκαψαν αυτοκίνητο της ΕΡΤ3

Στις 13.30, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι πορείες και συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, άγνωστοι επιτέθηκαν και χτύπησαν στο κεφάλι με καδρόνια έναν καμεραμάν, ενώ προσπάθησαν να του πάρουν την κάμερα. 



Παράλληλα, πυρπόλησαν αυτοκίνητο της ΕΡΤ3 που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην οδό Αγίου Δημητρίου, μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Δράμα


Με τη συμμετοχή αγροτών και την παρουσία τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων από τα τρία μπλόκα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας πραγματοποιήθηκε σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το συλλαλητήριο, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Οι αγρότες απέκλεισαν με τα τρακτέρ τον κεντρικό δρόμο της Δράμας που οδηγεί στην πλατεία Ελευθερίας, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης.

Ο γενικός γραμματέας του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου Χρήστος Γκόντιας, παίρνοντας τον λόγο στη διάρκεια του συλλαλητηρίου, τόνισε ότι οι αγρότες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους. Σημείωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά πως «οι αγρότες βρίσκονται ήδη 25 μέρες στους δρόμους, αλλά σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση από όλους τους φορείς. Εμείς δεν θα το βάλουμε κάτω, δεν θα παραιτηθούμε από τον αγώνα».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας, Γιώργος Σαυρίδης, στην ομιλία του κάλεσε όλους τους πολίτες σε αγωνιστικές και απεργιακές δράσεις, μαζί με τα συνδικάτα των ομοσπονδιών και των σωματείων για τα επιμέρους κλαδικά και επιχειρησιακά προβλήματα.

«Η βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων, όπως και η φορολογική αφαίμαξη εργαζομένων και συνταξιούχων, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και περιθώριο αντοχής. Το σύνολο των οικονομικών, ασφαλιστικών, εργασιακών και θεσμικών δικαιωμάτων που ισοπεδώθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές είναι μονίμως διεκδικούμενα» τόνισε ο κ. Σαυρίδης.

Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε μαζικό συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της Δράμας.

Ξάνθη

Χαμηλότερη των προσδοκιών ήταν η συμμετοχή των απεργών στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώνονταν δειλά δειλά από νωρίς το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους 400, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες υπηρεσίες η συμμετοχή στην απεργία άγγιζε το 100%.

«Η συμμετοχή των απεργών στον Δήμο Ξάνθης αγγίζει το 100%, η συμμετοχή ωστόσο στις πορείες είναι μηδαμινή και αυτό πρέπει τώρα να ξεπεραστεί. Το λυπηρό είναι ότι, ενώ απεργούμε και ζητήσαμε να παραβρίσκεται ο κόσμος στις 10.00 το πρωί έξω από το Εργατικό, δυστυχώς είμαστε τρεις και ο κούκος» σημειώνει ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης κος Δημήτρης Γαλανόπουλος, εξηγώντας παράλληλα πως «έχουμε υποστεί τα πάνδεινα, θα συνεχιστεί η λαίλαπα των μέτρων και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μαζέψει τα χρήματα που θέλει και οι περικοπές θα συνεχιστούν. Έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα. Δεν υπάρχει Έλληνας που δεν γνωρίζει τους λόγους αυτής της κινητοποίησης».

Οι διαδηλωτές που κατάφεραν να συγκεντρωθούν έξω από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ, το οποίο πλήττεται από την απόλυση 7 εργαζομένων. Στην προσυγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το Εργατικό Κέντρο, τον λόγο πήραν -μεταξύ άλλων- μία απολυμένη εργαζόμενη του ΙΚΑ Ξάνθης, προχωρώντας σε μια σύντομη παρουσίαση των προβλημάτων που έχουν προκύψει πλέον στο ίδρυμα, καθώς και μια εργαζόμενη, η οποία επεσήμανε πως «δεν αρκεί να κάνουμε συμβολικές 24ώρες απεργίες, αλλά πρέπει να κάνουμε κάτι πιο δραστικό». 


Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κος Χαράλαμπος Ευστρατίου, σχολιάζοντας το γεγονός πως υπήρξαν τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις στην Ξάνθη και δύο διαφορετικές πορείες, ανέφερε πως «όταν ο κόσμος βλέπει να μπλέκονται πολιτικές απόψεις σε συνδικαλιστικά θέματα που αγγίζουν όλους, τότε ο κόσμος κάνει πίσω. Στις απεργίες, όμως, πρέπει να αφήνουμε πίσω μας το πού ανήκουμε και όλοι μαζί να δώσουμε τον κοινό μας αγώνα», ενώ παράλληλα σημείωσε πως «εμείς έχουμε καλέσει τους πάντες να έρθουν μαζί μας. Δυστυχώς, οι άλλες δύο πορείες έχουν διαφορετικές αντιλήψεις για τους δικούς τους λόγους. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι ούτε οι διασπαστές της σημερινής απεργίας».


Μέλη του ΠΑΜΕ Ξάνθης συγκεντρώθηκαν στις 10.30 στην κεντρική πλατεία της πόλης, πραγματοποιώντας ξεχωριστή πορεία, ενώ μέλη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Ελευθερίας προσχώρησαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο.

Βέροια


Στη Βέροια πρώτοι ξεκίνησαν την πορεία οι αγρότες με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Βενιζέλου και από πίσω ακολούθησαν δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι, οδηγοί ταξί και αρκετοί άλλοι.


Τρίκαλα

Ικανοποιητική είναι η συμμετοχή στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Οι κάτοικοι της περιοχής για άλλη μια φορά εναντιώθηκαν στην κυβερνητική πολιτική και στις επιταγές των μνημονίων και της τρόικας, που φέρνουν πλέον το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στα όρια όχι μόνο της φτώχειας, αλλά και της εξαθλίωσης. 



Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, Ντίνα Δήμα, στην ομιλία της στάθηκε στην ανάγκη ανατροπής αυτής της πολιτικής και ζήτησε με δραματικό τρόπο από την κυβέρνηση να πάψει να επιβαρύνει συνεχώς τα μεσαία και τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.



Οι απεργοί έφθασαν μέχρι την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όπου παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη.

Λαμία 

Υποτονικά ήταν τα πράγματα στη Λαμία αναφορικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς τα ενωτικά καλέσματα δεν είχαν την αναμενόμενη απήχηση. Λίγο διαφορετικό χρώμα στη σημερινή ημέρα έδωσαν μόνο τα τρακτέρ, τα οποία πέρασαν μέσα από το κέντρο της πόλης, αφού και οι αγρότες συμμετείχαν στην πορεία μαζί με τους υπόλοιπους φορείς και σωματεία.















Πρέβεζα

Στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν για σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκαν στην Πρέβεζα δύο συγκεντρώσεις στις 10.00 το πρωί και πορείες στο κέντρο της πόλης από μέλη του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του σωματείου οικοδόμων, του Εργατικού Κέντρου και άλλων σωματείων.


Αγρίνιο

Σχετικά περιορισμένη συμμετοχή είχαν οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν στο κέντρο του Αγρινίου από το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑΜΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα δημοσιοϋπαλληλικά σωματεία.

Στην πλατεία Δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης και το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Θ. Αλεξανδράκης, ο οποίος εκπροσωπώντας τους εργαζομένους του οδικού άξονα Άκτιο - Αμβρακία αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα του έργου και στους επί δέκα μήνες απλήρωτους συναδέλφους του.



Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Ε.Κ. Αγρινίου Κώστας Μαργιώλης, ο οποίος τόνισε: «Σήμερα αντιδρούμε στην αντεργατική επίθεση που συνεχίζεται αμείωτη από την τρικομματική κυβέρνηση. Απεργούμε για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων εργασίας που να ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων».



Παράλληλα, ο κ. Μαργιώλης παρέθεσε και τους βασικούς άξονες που έχει καθορίσει το ΠΑΜΕ για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2013, επισημαίνοντας ακόμη πως «το ΠΑΜΕ απορρίπτει κάθε πρόταση για μειώσεις μισθών, περιορισμό δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης και άλλων επιχειρημάτων, μέσω των οποίων οι καπιταλιστές, οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί τους υπάλληλοι προσπαθούν να στηρίξουν την κερδοφορία του κεφαλαίου».

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Αγρινίου, ενώ την ίδια ώρα και με αρκετή καθυστέρηση ξεκίνησε η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε στην πλατεία Ειρήνης η ΑΔΕΔΥ με τα δημοσιοϋπαλληλικά σωματεία της περιοχής.



Κεντρικοί ομιλητές στη συγκέντρωση ήταν ο Δ. Μπαϊρακτάρης, πρόεδρος του ΝΤ Αιτωλοακαρνανίας της ΑΔΕΔΥ, και ο Σπύρος Αδάμης, πρόεδρος του Συλλόγου των δασκάλων και νηπιαγωγών του Αγρινίου, που μίλησε εκ μέρους των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από τα αξιοσημείωτα ήταν η ανάρτηση, παρά τον χαρακτήρα που είχε η συγκέντρωση, κομματικών πανό από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και το ΕΠΑΜ. Ο κ. Μπαϊρακτάρης κατήγγειλε τις αυταρχικές πολιτικές της κυβέρνησης, που -όπως είπε- παραπέμπουν σε άλλες εποχές. «Καταδικάζουμε την αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που οδηγεί σε οικονομική και κυρίως σε κοινωνική χρεοκοπία. Η μοναδική απάντηση απέναντι σε αυτόν τον αυταρχικό κατήφορο που επέλεξε η κυβέρνηση είναι η συλλογική δράση και ο κοινός αγώνας με τη συμμετοχή όλων όσοι πλήττονται από την πολιτική αυτή».


Από την πλευρά του, ο κ. Αδάμης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα των εκπαιδευτικών αλλά και στην περιορισμένη συμμετοχή στην απεργία τονίζοντας: «Εμείς αντιστεκόμαστε σε όλα τα σχέδια που αποβλέπουν στο να καθηλώσουν τους μισθούς και να μας οδηγήσουν στην πλήρη εξαθλίωση. Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι ανάγκη να βρεθούμε όλοι ενωμένοι, για να παλέψουμε και να υπερασπιστούμε όλα όσα κερδίσαμε έπειτα από αιώνα αγώνα και πάλης για να σταθεί ο εργαζόμενος - ο δάσκαλος με αξιοπρέπεια».

Η συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης ολοκληρώθηκε με πορεία. 

Χαλκίδα

Mαζικό και δυναμικό ήταν το συλλαλητήριο που οργάνωσε σήμερα στη Xαλκίδα το Eργατικό Kέντρο Eύβοιας, μαζί με το Δίκτυο Aντίστασης και Aλληλεγγύης και με φοιτητές του TEI Xαλκίδας. 

Mετά τη συγκέντρωση στο Eργατικό Kέντρο Eύβοιας, οι διαδηλωτές κατέβηκαν την οδό Kώτσου, διέσχισαν την παραλιακή λεωφόρο Bουδούρη και από την πλατεία Aγ. Nικολάου ανέβηκαν στην Aβάντων, όπου συνεχίστηκε το συλλαλητήριο έως τα φανάρια της Xαϊνά.

Ένταση επικράτησε ψηλά στην Aβάντων, όταν διαδηλωτές πέταξαν αβγά σε ενεχυροδανειστήριο και φώναξαν σχετικά συνθήματα. Eυτυχώς, δεν προκλήθηκαν επεισόδια και το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε ειρηνικά.

Πάτρα

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα οι πορείες διαμαρτυρίας στην Πάτρα. Από το πρωί χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου και στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το Εργατικό Κέντρο.



Μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου, ενώ η ΑΔΕΔΥ και η πλειονότητα του Εργατικού Κέντρου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Αγρότες παίρνουν μέρος στην πορεία του ΠΑΜΕ με τα αγροτικά τους.

Επίθεση αντιεξουσιαστών σε τρεις αστυνομικούς

Επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών δέχθηκαν πριν από λίγο τρεις αστυνομικοί, στη διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Αράτου, λίγα μέτρα μακριά από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, απ' όπου ξεκίνησε η μεγάλη πορεία για τη σημερινή απεργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις μοτοσικλετιστές περίμεναν στη συμβολή των οδών, όταν τους αιφνιδίασε η ομάδα των νεαρών, οι οποίοι άρχισαν να τους χτυπούν με καδρόνια ρίχνοντας τις μηχανές κάτω.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν, ενώ στο σημείο έσπευσαν και άλλοι για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.

Ηράκλειο

Κυκλοφοριακό μπλακ - άουτ επικρατεί αυτήν την ώρα στο κέντρο του Ηρακλείου. Τρακτέρ έχουν κλείσει τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης προκαλώντας «έμφραγμα» στο κέντρο της πόλης. 



Το κύριο σώμα της πορείας βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας. 

Έσπασαν περιπολικό στο κέντρο του Ηρακλείου 



Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης. Άγνωστοι προκάλεσαν υλικές ζημιές και αναποδογύρισαν περιπολικό που βρισκόταν στη Γερωνυμάκη κοντά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. για την πορεία. 



Το κλίμα είναι ηλεκτρισμένο, ενώ σε εξέλιξη είναι η πορεία, στην κεφαλή της οποίας βρίσκονται μέλη του Εργατικού Κέντρου. Προπορεύονται αγρότες, ενώ ακολουθούν φοιτητές και σωματεία εργαζομένων.
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος - Άννα Μορφούλη
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης - Πέτρος Σιδερέας - Χρήστος Μαζάνης - Θανάσης Μυλωνάς

Με πληροφορίες από seleo.gr, thousandnews.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, thrakitoday.com, laikoyra.gr, trikalavoice.gr, lamiareport.gr, pamepreveza.gr, agriniopress.gr, egnomi.gr, thebest.gr, patrastimes.gr, prismanews.gr, flashnews.gr, creteplus.gr
ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: