1 Ιανουαρίου 2013

Ε.Ε.: Μέτρα για την κατάργηση των διασυνοριακών φορολογικών εμποδίων για τα αυτοκίνητα


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013, 22:42
Μέτρα για την κατάργηση των διασυνοριακών φορολογικών εμποδίων για τα επιβατικά αυτοκίνητα προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, αλλά και τα κράτη - μέλη της και να ενισχυθεί η ενιαία αγορά της ΕΕ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα express, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, στους ευρωπαϊκούς δρόμους κυκλοφορούν πάνω από 230 εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα, κάθε χρόνο ταξινομούνται πάνω από 13 εκατομμύρια νέα επιβατικά αυτοκίνητα και περίπου 3 εκατομμύρια
μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μεταφέρονται μεταξύ των κρατών - μελών, εκ των οποίων έως 1 εκατομμύριο συνδέεται με τα άτομα που μεταναστεύουν από το ένα κράτος - μέλος στο άλλο.

Επίσης, ο αριθμός των πολιτών της ΕΕ που διαμένουν σε ένα κράτος - μέλος άλλο από το κράτος - μέλος καταγωγής έφθασε το 2011 σε 12,8 εκατομμύρια και ο αριθμός των διασυνοριακών εργαζομένων (πολίτες της ΕΕ που εργάζονται σε άλλο κράτος - μέλος από το κράτος - μέλος κατοικίας) έχει φθάσει περίπου το 1 εκατομμύριο το 2010. Μια ειδική κατηγορία «διασυνοριακών εργαζομένων» είναι τα άτομα που διαμένουν σε ένα κράτος - μέλος και χρησιμοποιούν μηχανοκίνητο όχημα ταξινομημένο από τον εργοδότη τους σε άλλο κράτος -μέλος. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για τη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά, γενικά, οι ταξινομήσεις που έγιναν από εταιρίες αντιπροσώπευαν περίπου το 50,5% των 11,6 εκατομμυρίων καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν σε 18 κράτη - μέλη της ΕΕ το 2008.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013, 22:45
ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: