28 Δεκεμβρίου 2012

Ηλίας Θάνος: Δε μπορώ να δικάσω Βορειοηπειρώτες! Απέσυρε τη μήνυση για Παπαχρήστο και Μπόλη



Ηλίας Θάνος Πρόεδρος
Ομοσπονδίας Επαρχίας Μεσοποτάμου
- Μετά τη συγνώμη των Παπαχρήστου και Μπόλη, απέσυρε τη μήνυση

- Εκκρεμεί η αγωγή κατά του «Λαικού Βήματος» και των Θωμά Γιάννη και Βασίλη Ιατρού
- Επιστολή στο "Βορειοηπειρώτη" του Β. Παπαχρήστου
Μία μέρα πριν από την εκδίκαση της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε υποβάλει ο σημερινός πρόεδρος της «Ομοσπονδίας Επαρχίας Μεσοποτάμου» Ηλίας Θάνος κατά των συντελεστών της εφημερίδας «Λαϊκό Βήμα», ο πρώτος αποφάσισε να δώσει άφεση στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Μπόλη και Βαγγέλη Παπαχρήστο. Ο κ. Θάνος θεωρεί πως τα κίνητρα των ψευδών ειδήσεων εναντίων του και του πατέρα του ήταν πολιτικά και μετά τη συγνώμη του κ. Μπόλη ως συντάκτη του άρθρου και του κ. Παπαχρήστου ως διευθυντή, δεν έχει λόγο να τους διώκει γιατί η πλεκτάνη με τις πλαστογραφίες ξεκίνησε από αλλού.

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον κ. Θάνο, ο κ. Παπαχρήστος μας έστειλε για δημοσιευση την ακόλουθη επιστολή:


«Δε θέλω να δικάσω Βορειοηπειρώτες» 
Αυτά ήταν τα λόγια του Βορειοηπειρώτη από το Κώσταρι της επαρχίας Μεσοποτάμου, Ηλία Θάνου, τόσο στο τριμελές πλημ/κειο Αθηνών έναντι του Παναγιώτη Μπόλη , αρθρογράφος για το γραπτό «Υποκρισία για τα λιβάδια στο Κώσταρι» και εμού, ως διευθυντής της εφημερίδας «λαϊκό ΒΗΜΑ» που δημοσίευσε το γραπτό, όσο και στον εισαγγελέα των Αγ. Σαράντα, μετά από την πρόκληση του δευτέρου (εισ.), για περιουσιακά αδικήματα.
Λόγω των μην ελεγχόμενων αβάσιμων αποδεικτικών, που οδήγησαν στην συκοφαντική δυσφήμηση τελεσθείσα δια της εφημερίδας «λαϊκό ΒΗΜΑ», δια της οικογένειας Θάνου, με δίκιο, τόσο ο κύριος Αναστάσιος Θάνος, όσο και ο γιος του Ηλίας, υπέστησαν σοβαρό σοκ, ψυχολογικό και ηθικό.
Με τον κ. Θάνο καταγόμαστε από ομοιοπαθείς οικογένειες. Ο πατέρας μου θύμα του δικτατορικού καθεστώτος και ο δικός του να ταλαιπωρείται στις μεσαιωνικές φυλακές και εξορίες του ιδίου καθεστώτος. Και οι δύο ακολουθούμε τα διδάγματά τους, που είναι και διδάγματα του έθνους… οπότε, είναι πάρα πολλά αυτά που μας ενώνουν και πολύ λίγα αυτά που μας χωρίζουν.
Ως μια ταλαίπωρη και βασανισμένη οικογένεια, όπως και η δική μου, τη σέβομαι, όπως εκτιμώ και την αμετάκλητη στάση και τους αγώνες του Αναστάση Θάνου, καθώς και τους καθημερινούς αγώνες τού γιου του Ηλία για τα δίκαια των Βορειοηπειρωτών.
«Όπου υπάρχει μετάνοια, εκεί υπάρχει και το έλεος του Θεού και ελπίδα σωτηρίας», λέει ο Γέροντας Γερμανού. Αυτά είχα υπόψη μου, και ζήτησα ταπεινά συγγνώμη εις το δικαστήριο, απαλύνοντας, με τον τρόπο αυτό, έστω και λίγο, την ψυχολογική κατάσταση του γέροντα Αναστασίου.
Η δε πράξη του Ηλία Θάνου, δια του σοφίσματος: «Δε θέλω να δικάσω Βορειοηπειρώτες» αποδεικνύει το άλλο διδασκόμενο της θρησκείας: «Ν’ αγαπάμε το Χριστό και μέσα στον Χριστό όλους τους ανθρώπους».
Εύχομαι στην οικογένεια Θάνου Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.
Χάρισμά τους, η ευωδία Χριστού.
Βαγγέλης Παπαχρήστος 


Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012


ΑΠΟ: http://borioipirotika.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: