15 Αυγούστου 2012

Εφημερίδα «Shqip»: Η Ομόνοια συνεχίζει ομαλά την απογραφή- 15 χιλιάδες απογεγραμμένοι μόνο στους Αγίους Σαράντα


Στην ουσία το δημοσίευμα της εφημερίδας «Σκιπ», αλλά και οι ανάλογες ειδήσεις που δίνουν τηλεοπτικά κανάλια σήμερα, σχετικά με την απογραφή που έχει εξαγγείλει η Ομόνοια από τον Ιούλιο έως και τα Χριστούγεννα, είναι οι πρώτες αναφορές των αλβανικών ΜΜΕ για το θέμα και σίγουρα θα σημάνουν την έναρξη μιας περιόδου κατά την οποία τα αλβανικά ΜΜΕ θα ασχοληθούν «σοβαρά» με τον εγχείρημα της πολιτικής οργάνωσης των Ελλήνων στην Αλβανία.


Η εφημερίδα «Σκιπ» αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου της Ομόνοιας Παραρτήματος Αγίων Σαράντα Λάμπη Παντέχη ο οποίος σημειώνει πως » η οργάνωση είναι πολύ ικανοποιημένη με τον τρόπο που εξελίσσεται αυτή η διαδικασία. Ανεξάρτητα από το γεγονός πως η διαδικασία θα συνεχίσει έως τα τέλη της χρονιάς, μέσα σε τρεις εβδομάδες και μόνο στο νομό Αγίων Σαράντα καταγράφηκαν 15 χιλιάδες μειονοτικοί ( όπως αποκαλεί του έλληνες της Αλβανίας η εφημερίδα».

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα παλιότερες δηλώσεις του πρόεδρου της Ομόνοιας κ. Β. Μπολάνου πως » Εμείς κατακρίναμε και δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τον τρόπο που έγινε αυτή η διαδικασία…άλλωστε η Ομόνοια είχε το κάθε νομικό δικαίωμα να διεξάγει μια τέτοια διαδικασία, δικαίωμα που προκύπτει και από το πρόγραμμα και το καταστατικό αυτής της οργάνωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: