7 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΛΑΣ: Γενική απεργία με συλλαλητήρια



Γενική απεργία με συλλαλητήρια
Με ογκώδεις και δυναμικές διαδηλώσεις, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, απάντησαν σήμερα τα συνδικάτα και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στα σκληρά μετρα που αποφασίζονται και αφορούν -μεταξύ άλλων- σε μειώσεις μισθών και συντάξεων και σε κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατήγγειλαν ως αδιέξοδη και αντικοινωνική την πολιτική της κυβέρνησης.

"Διαπράττουν έγκλημα κατά της χώρας. Εξαθλιώνουν τους μισθωτούς, εξαφανίζουν συνταξιούχους και ανέργους. Ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία. Δεν πάει άλλο, πρέπει το έγκλημα να σταματήσει τώρα", δήλωσε ο γραμματέας του οργανωτικού της ΓΣΕΕ, Βαγγέλης Μουτάφης.

Παρών στη συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανέφερε σε δήλωσή του: "Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν ότι όλα όσα γίνονται δυο χρόνια τώρα δεν έχουν στόχο τη σωτηρία της χώρας και της οικονομίας, αλλά είναι ένα σχέδιο φτωχοποίησης των Ελλήνων και εκποίησης έναντι πινακίου φακής της δημόσιας περιουσίας".

"Κυβέρνηση και κόμματα που την στηρίζουν στο όνομα μιας οποιασδήποτε ανύπαρκτης ανταγωνιστικότητας δεν έχουν την ύστατη αυτή στιγμή το δικαίωμα να καταργήσουν κλαδικές συμβάσεις και να απεμπολήσουν και να καταβαραθρώσουν το κατώτατο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη", επισήμανε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Με κεντρικό αίτημα την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε στις 11.00 ξεχωριστό συλλαλητήριο στην πλατεία Ομονοίας.

Παρούσα ήταν η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε ότι "τώρα πια, η αποκλειστική ευθύνη βρίσκεται στα χέρια του λαού, ή θα τους σαρώσει ως το τέλος, ή θα σπαταλάει άσκοπα και άδικα τα δάκρυα και την αγανάκτησή του στους παλιούς και νέους ψευτοσωτήρες".

Μικροεπεισόδια έξω από τη Βουλή


Λίγο πριν από τις 13.00 και ενώ οι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ένα μικρό κομμάτι πλήθους ανέβηκε στον χώρο του Άγνωστου Στρατιώτη και επιχείρησε να προωθηθεί στα σκαλοπάτια.

Εκεί υπήρξαν επεισόδια μικρής έντασης και διάρκειας, ενώ κάποιοι ξεδίπλωσαν μια γερμανική σημαία την οποία και έκαψαν. Οι αστυνομικές συνάμεις έριξαν δακρυγόνα και μετά από λίγα λεπτά η κατάσταση στο σημείο ομαλοποιήθηκε.

Μετέχουν στην απεργία


Εξαιτίας της απεργίας, οι μετακινήσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς πραγματοποιούνται με δυσκολία και διαμορφώνονται ως εξής:

  • Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ: από τις 10 το πρωϊ μεχρι τις 5 το απόγευμα
  • Λεωφορεία - Τρόλεϊ: από τις 9 το πρωϊ μέχρι τις 9 το βράδυ
  • Κανένα δρομολόγιο από ΟΣΕ και Προαστιακό.

Στην κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι καθηγητές (ΟΛΜΕ) και οι δάσκαλοι (ΔΟΕ), σύμφωνα με ανακοινώσεις των Ομοσπονδιών τους αλλά και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι στην ΟΜΕ - ΟΤΕ και οι μηχανικοί.

Κλειστά παρέμειναν τα δικαστήρια, καθώς οι υπάλληλοι συμμετείχαν κι εκείνοι στη γενική απεργία.

Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε ομόφωνα συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, με έναρξη την 00.01 ώρα και λήξη την 24.00.

Σε 24ωρη απεργία κάλεσε και η ΟΤΟΕ τους τραπεζικούς.

Στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

"Μπλόκο" πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Υγείας, που διαμαρτύρονται για τις μειώσεις στις αποδοχές τους αλλά και οι γεωτεχνικοί του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που απειλούνται με απόλυση.
ΠΗΓΗ:  http://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: