31 Ιανουαρίου 2012

«Οριστική λύση μέχρι το τέλος της εβδομάδας»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012, 00:35
Την ανάγκη να υπάρξει συνολική συμφωνία για τη διάσωση της Ελλάδας, η οποία θα περιλαμβάνει την απομείωση των ελληνικών ομολόγων και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης μέχρι το τέλος της εβδομάδας, εξέφρασε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Herman Van Rompuy.

Ειδικότερα, εξήγησε πως οι ηγέτες της Ευρώπης επιδιώκουν την εξεύρεση μιας οριστικής λύσης στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την κρίση χρέους που πλήττει την Ελλάδα.

Στη διάρκεια της ομιλίας του δεν παρέλειψε να απευθύνει έκκληση προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να συντονίσουν τις προσπάθειες τους προς αυτή την κατεύθυνση.

«Καλούμε τους υπουργούς Οικονομικών να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της συμφωνίας με τις τράπεζες και την υιοθέτηση του νέου προγράμματος δανείων 130 δισ. για το οποίο έχουν δοθεί υποσχέσεις στη χώρα έως το τέλος της εβδομάδας», τόνισε.

Παράλληλα, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα να συμφωνήσουν στα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής και δημοσιονομικής εξυγίανσης να προχωρήσει χωρίς προβλήματα, αυτή τη φορά.

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λίγο μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, έγραψε στο Twitter πως «οι αρχηγοί 25 από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. είπαν "Ναι" στο νέο δημοσιονομικό σύμφωνο», το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την επιβολή άμεσων κυρώσεων σε όσα κράτη παρουσιάζουν μεγάλα ελλείμματα.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012, 01:13
ΠΗΓΗ: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: