22 Οκτωβρίου 2011

Παρατείνεται μέχρι 31η Οκτωβρίου η απογραφή στην Αλβανία




Σε ανακοίνωση τύπου που παραχώρησε σήμερα η Αλβανική στατιστική υπηρεσία, INSTAT, ανακοινώθηκε πως η απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών θα συνεχίσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας, η παράταση δεν είναι εκτός της επίσημης προθεσμίας, γιατί κατά το νόμο η απογραφή διαρκεί 4 εβδομάδες και αυτή είναι η τελευταία.
Από την πλευρά της η εθνικιστική οργάνωση Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, δηλώνει πως η απογραφή ..
.. η οποία με τον τρόπο που διεξάγεται είναι αντεθνική και αντισυνταγματική έχει αποτύχει. Το 65% του πληθυσμού, λέει ο εκπρόσωπός της, αρνείται να απογραφεί, ενώ άλλο ένα 25% δεν μπόρεσε να απογραφεί λόγω της αδυναμίας των απογραφέων να τελέσουν το έργο τους. (Συνολικά δηλαδή βάση των ποσοστών που ισχυρίζεται η οργάνωση το 90% δεν έχει απογραφεί) Ενώ προτείνει μια άλλη απογραφή, όπου θα καταγραφούν και οι περιουσίες σε ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ!!! (εγείροντας ξεκάθαρα εδαφικές διεκδικήσεις προς τους γείτονες)

Το INSTAT και η Αλβανική κυβέρνηση αγωνιωδώς προσπαθούν να σώσουν μια απογραφή που εκ των πραγμάτων έχει αποτύχει, μάλιστα η αρμόδια του INSTAT δημοσιοποίησε και τους οκταψήφιους δωρεάν αριθμούς (0 800 3333 και 0 800 8888) στους οποίους οι πολίτες που επιθυμούν να απογραφούν μπορούν να καλέσουν για να έρθουν σε επαφή μαζί τους οι απογραφείς.

http://borioipirotika.blogspot.com/2011/10/31-65.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: