15 Ιουλίου 2011

Πάνω από 6.000 Ι.Χ. κινούνται με υγραέριο στην Ήπειρο



Ραγδαία έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα τα αυτοκίνητα που καίνε υγραέριο στην Ήπειρο. Μέχρι στιγμής 6.000 Ι.Χ. λειτουργούν με τον συγκεκριμένο τρόπο και η τάση που υπάρχει είναι σταθερά ανοδική!Όσο η τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται σε… δυσθεώρατα ύψη, όλο και περισσότεροι, θα ψάχνουν πιο φθηνούς τρόπους μετακίνησης με το υγραέριο βέβαια να είναι ένας από αυτούς.Η τιμή του λίτρου είναι μόλις 75 λεπτά και όπως δηλώνουν οδηγοί αυτοκινήτων, που έκαναν τη σχετική μετατροπή στο όχημά τους, είδαν από την πρώτη στιγμή μεγάλη διαφορά στην τσέπη τους.Η στροφή των Ηπειρωτών στην υγραεριοκίνηση φάνηκε και από το γεγονός, ότι μέσα σε ένα χρόνο σχεδόν πολλαπλασιάστηκαν τα κέντρα στην περιοχή που κάνουν τη σχετική μετατροπή! «Έγινε μια «έκρηξη» το προηγούμενο διάστημα, αλλά πιστεύω, ότι τελικά θα μείνουν στην αγορά μόνο οι αξιόπιστοι» τόνισε ο κ. Γρηγόρης Πανέλος, από την Ηπειρωτική εταιρεία «FGAS».

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ…
Το κόστος της μετατροπής κυμαίνεται ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος και ξεκινά από τα 700 ευρώ περίπου και φθάνει τα 3.000. «Δυστυχώς όμως πολλοί θέλουν να κάνουν τη μετατροπή, αλλά είναι διστακτικοί αυτή την εποχή με την κρίση» λέει ο κ. Πανέλος.Πάντως, η διαδικασία μετατροπής είναι πολύ σύντομη, ενώ και η συντήρηση του αυτοκινήτου είναι πολύ φθηνότερη, απ’ ότι αν κινούνταν με αμόλυβδη ή με πετρέλαιο.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ…
Παράλληλα, η κίνηση με υγραέριο είναι απολύτως ασφαλής, όπως σημειώνουν ειδικοί του χώρου. «Μπορεί να υπάρχει κάποια προκατάληψη αρχικά, αλλά μόλις γνωρίσει ο κόσμος τι σημαίνει υγραεριοκίνηση καταλαβαίνει, ότι πρόκειται για έναν από τους πιο ασφαλείς τρόπους μετακίνησης» υπογραμμίζουν. Το υγραέριο είναι και φιλικό στο περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, είναι πολύ πιο καθαρό από τη βενζίνη και, ενώ σύμφωνα με στοιχεία, ένα αυτοκίνητο που «καίει» πετρέλαιο εκπέμπει όσους ρύπους εκπέμπουν μαζί 20 υγραεριοκίνητα Ι.Χ.!

ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ!
Χαρακτηριστικό της γενικότερης αποδοχής που έχει η υγραεριοκίνηση είναι, ότι την επιλέγουν και πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, τα οποία έχουν μεγάλη πτώση στην αγορά γιατί καταναλώνουν πολύ βενζίνη. Γι’ αυτό τελευταία, πολλοί ιδιοκτήτες τζιπ κάνουν τη σχετική μετατροπή, αφού θέλουν μια… περιουσία για να μετακινηθούν με βενζίνη! «Εκεί που έφθασε η τιμή της αμόλυβδης είναι λογικό να στραφούν όλο και περισσότεροι όχι μόνο στο υγραέριο, αλλά και σε κάθε εναλλακτική και φθηνή μορφή μετακίνησης. Ήρθε η εποχή που θα κινούμαστε με φυσικό αέριο ή με υβριδικά αυτοκίνητα» λένε Ηπειρώτες.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: