20 Μαΐου 2011

Μήνυμα συστράτευσης από Παπανδρέου


Μήνυμα συστράτευσης απηύθυνε από το Ναύπλιο ο πρωθυπουργός. «Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά μαζί και αυτό δεν αφορά μόνο τα πολιτικά κόμματα», ανέφερε, ενώ τόνισε ότι η χώρα θα επιστρέψει τα δανεικά στους δανειστές της.

 «Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά μαζί κι αυτό δεν αφορά μόνο τα πολιτικά κόμματα, αλλά κάθε δημιουργική δυναμη της χώρας μας και κάθε πολίτη που πρέπει να απαιτεί να γίνονται τα πράγματα διαφορετικά», είπε κατά την ομιλία του ενώπιον φορέων του νομού Αργολίδας.



«Είμαστε όλοι εδώ σε μια προσπάθεια κοινή του ελληνισμού και δίνουμε τη μάχη», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε πως «έχουμε μπροστά μας ένα πρόγραμμα ετών και βρισκόμαστε μόλις στο πρώτο έτος».
Θα επιστραφούν τα δανεικά
Μήνυμα συστράτευσης από Παπανδρέου
Ξεκαθάρισε επίσης ότι η χώρα θα επιστρέψει στους δανειστές της τα δανεικά. Οπως είπε, «πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να έχουμε πλεονάσματα, να υπάρξει ανάπτυξη, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας διεθνώς και στον ελληνικό λαό».
Επιπλέον, επανέλαβε ότι η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία και να δημιουργηθεί μια νέα οικονομία, καινοτόμα, βιωσιμη, εξωστρεφής και ανταγωνιστική, με στροφή στην πρασινη ανάπτυξη που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας.
Η προσπάθεια έχει αποτέλεσμα
Μήνυμα συστράτευσης από Παπανδρέου
Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η έως τώρα προσπάθεια έχει αποτέλεσμα και αναφέρθηκε στη μείωση μέσα σε ένα χρόνο του ελλείμματος κατά πέντε μονάδες, κάνοντας λόγο για «μεγάλο επίτευγμα».
«Το έλλειμμα», πρόσθεσε, «είναι αιτία διόγκωσης του χρέους, είναι ο λόγος για τον οποίο οι αγορές διατυπώνουν επιφυλάξεις, ο λόγος για τον οποίο εξαρτώμαστε από τους εταίρους μας».
Συνεχίζοντας, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι το χρέος και το ελλειμμα είναι συμπτώματα βαθυτερων προβλημάτων, τα οποία είναι σε έξαρση αυτην την εποχή.
O Πρωθυπουργός, που πραγματοποιεί από το πρωί περιοδεία στην Αργολίδα, ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργους, ενώ έχει επαφές με τοπικούς φορείς για αναπτυξιακά θέματα της ευρύτερης περιοχής.
ΣΥΡΙΖΑ: «Κάλεσμα για ολοκληρωτική διάλυση των εργασιακών σχέσεων»
«Το κάλεσμα του πρωθυπουργού για εθνική συστράτευση είναι κάλεσμα για την ολοκληρωτική διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και την κατεδάφιση κάθε προοπτικής για την ανάπτυξη της οικονομίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου στην Αργολίδα.
Τονίζει, επίσης, ότι «το κάλεσμα που απευθύνουμε εμείς είναι για αγώνες με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, για ενωτικούς βηματισμούς των δυνάμεων που θέλουν απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο, αναδιανομή του πλούτου και ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και της νεολαίας».
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: