Η αίτηση του έπαρχου για το κτηματολόγιο στην Επαρχία Αλύκου προς τον ΟΑΣΕ μέσο Υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν για τα χωριά Τσουκα , Αλυκο και Τσαούση, εγκρίναν μόνον την Τσούκα.
Μετά από μαραθώνιες διαδικασίες για την δημοπρασία του κτηματολογίου (χαρτογράφηση ) στις παραλιακές επαρχίες στο νότο της Αλβανίας, στις αρχές Οκτωβρίου ανακοινώθηκε η ανάδοχη Ισπανική εταιρία η όποια διαπραγματεύεται συνεργασία με δυο Αλβανικές. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας θα συναντηθούν σε πρώτη φάση με όλους τους αιρετούς των παραλιακών περιοχών.
Για την Επαρχία Αλύκου ο χάρτης περιλαμβάνει μόνο 2 από τα 11 χωριά, την Τσούκα και το Καινούργιο.
Ο Έπαρχος Ηλίας Θανάσης ζήτηση συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΟΑΣΕ, για να ζητήσει να συμπεριλάβουν όλη την Επαρχία στο υπό κατάρτιση κτηματολόγιο και κυρίως τα χωριά Αλύκο, Τσαούση και Τσούκα για τα οποία δεν υπάρχει αναλυτική αποτύπωση, ενώ για τα υπόλοιπα 8 χωριά η αποτύπωση έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 04/11/2010 οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ ενημέρωσαν τον Έπαρχο για την έγκριση μόνο των δυο χωριών της Επαρχίας Αλύκου για το κτηματολόγιο , την Τσουκα και το Καινούριο και ζήτησαν συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες για την όποια σύντομα θα έρθουν στα γραφεία της Επαρχίας.
Ο Έπαρχος αντέδρασε λέγοντας ότι η αίτηση του ήταν για τα χωριά Τσούκα , Αλύκο και Τσαούση ενώ στο Καινούριο έχει γίνει το κτηματολόγιο. Το θέμα ωστόσο δεν έκλεισε και αναμένεται απάντηση από τα αρμόδια όργανα στην γραπτή επιστολή του Έπαρχου, για να συμπεριλάβουν και τα υπόλοιπα χωριά της Επαρχίας.
Την όλη διαδικασία θα επιβλέπουν από πλευρά Επαρχίες τριμελής επιτροπή που αποτελείτε από τον Βασίλη Ιωάννου , Αλέξη Νάτσο και Κόσμα Μότση. Οι Εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ διαβεβαίωσαν ότι όλες οι διαδικασίες θα γίνουν με πλήρη διαφάνεια
Ο Έπαρχος έκανε έκκληση προς όλους τους κατοίκους των χωριών που θα γίνει το κτηματολόγιο , να μην αδιαφορήσουν για αυτήν την διαδικασία και να είναι παρόν όταν χρειαστεί και συγκεκριμένα:
1- Πολλές επαφές με τους κάτοικους των χωρίον για να τους ενημερώσουν για τον τρόπο που θα γίνει το κτηματολόγιο .
2- Σε κάθε τοπογραφική μέτρηση θα είναι παρόν η υπάλληλη της Επαρχίας και η ενδιαφερόμενοι πολίτες , η όποιοι θα ειδοποιούνται από πριν.
3- Η Επαρχία και η πολίτες να δώσουν στοιχεία ιδιοκτησίας, κοινοτικές και ιδιωτικές, χάρτες, δικαστικές αποφάσεις για τα περιουσιακά και ότι αλλά στοιχεία που έχει σχέση με της περιουσίες, ακόμα και ότι περιουσιακές διαφωνίες έχουν με τους γείτονες.
4- Πάντα θα τοιχογραφείται κάθε βήμα διαδικασίας που γίνετε, για πιθανόν λάθη και ενημέρωση τον πολιτών.
Πηγή: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου