8 Νοεμβρίου 2010

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταργεί τις βίζες για τους αλβανούς πολίτες

Το Συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε σήμετα την απαλευθέρωση της βίζας για τους αλβανούς πολίτες. Σύμφωνα με τους κανονισμούς η απόφαση τίθεται σε ισχύ 2ο μέρες μετά τη δημοσίευσή του.
Ωστόσο οι υπουργοί Εσωτερικών έκαναν έκκληση πως οι χώρες που επωφελήθηκαν από τη διαδικασία αυτή, οφείλουν να την εφαρμόσουν αυστηρά. Η απελευθέρωση της βίζας, σημείωσαν, δεν πρέπει πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τους  αναγακίους σκοπούς και όχι για πολιτικό άσυλο.
Οι υπουργοί έκαναν έκκληση ωστε να μην συμβεί με την Αλβανία και τη Βοσνία αυτό που συνέβηκε με τη Σερβία και τα Σκόπια, όπου πολλοί πολίτες αυτών των χωρών ζήτησαν πολιτικό άσυλο, μια απαράδεκτη κατάσταση για την ΕΕ και σε περίπτωση που παρατηρήσει τέτοιες παραβιάσεις , απειλεί πως θα επαναφέρει το καθεστώς της βίζας.
Εντωμεταξύ η αλβανική πρωτεύουσα έχει στολιστεί ανάλογα με πινακίδες όπου αναγράφονται οι  ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς και με σημαίες της ΕΕ.
Οι πολιτικοί αρχηγοί , ξεκινώντας από τον πρόεδρο της  δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και  τους προέδρους των κομμάτων, χαιρέτισαν το γεγονός αυτό θεωρώντας το ως μια ιστορική στιγμή για την Αλβανία.                                                                                                                              ΠΗΓΗ:Δερόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια: