30 Μαρτίου 2015

Έλληνας Πρόεδρος: Δεν θα επισκεφθώ την Τουρκία μέχρι να επιλυθούν κυπριακό και υφαλοκρηπίδα

Μάρτιος 30, 2015.

  Μιλώντας για την ελληνική κρατική τηλεόραση ΝΕΡΙΤ, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο, ο νεοεκλεγείς Έλληνας πρόεδρος, Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε ότι θα επισκεφθεί την Άγκυρα μόνο εάν υπάρξει πρόοδος στην επίλυση των διαφωνιών σχετικά με το κυπριακό και την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Όταν ένας δημοσιογράφος  του υπενθύμισε την πρόσκληση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να επισκεφθεί την Τουρκία, ο Παυλόπουλος  είπε ότι είχε πει στον Ερντογάν ότι μια τέτοια επίσκεψη θα μπορούσε να συμβεί, μόνο όταν υπάρξει πρόοδος σε δύο κρίσιμα ζητήματα «τόσο για το πρόβλημα της Κύπρου, όσο και για το κύριο ζήτημά μας με την Τουρκία, την υφαλοκρηπίδα».

«Δεν είναι ότι δεν θέλουμε καλές σχέσεις με την Άγκυρα, το αντίθετο μάλιστα θέλουμε καλές σχέσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, και πρόσθεσε ότι μια τυπική επίσκεψη δεν θα ήταν προς όφελος κανενός, αν δεν υπάρξει πρόοδος.

«Και ως πρόοδο εννοούμε την εφαρμογή  του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου», είπε.

Ο Παυλόπουλος, επίσης, είχε ένα μήνυμα προς τον Ερντογάν: «Στη σημερινή εποχή είναι μεγάλο λάθος για κάποιον να σκέπτεται ότι η δύναμη και η ισχύς φέρνουν από μόνες τους εξουσία. Αργά ή γρήγορα, παρά τα εμπόδια, θα πρέπει να επιβληθεί και να εφαρμοσθεί το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: