26 Σεπτεμβρίου 2010

ΥπΕξ Χατζινάστο: Εξαιρετικές οι σχέσεις με την Ελλάδα

Σε συνέντευξη στη «Φωνή της Αμερικής» ο αλβανός υπουργός Εξωτερικών κ. Εντμόντ Χατζινάστο και σε ερώτηση σχετικά πως «εκτιμάτε τις σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας και αν επηρεάσουν στην πολιτική των δυο χωρών οι τελευταίες συγκρούσεις όπως τα γεγονότα στη Χιμάρα» απάντησε:
«Εγώ θα έλεγα πως οι σχέσεις είναι εξαιρετικές.Δεν θα το προσδιόριζα καθόλου ως σύγκρουση, αλλά ως ένα μεμονωμένο επεισόδιο που δεν εκπροσωπεί τίποτα στο σύνολο των εξαιρετικών σχέσεων με την Ελλάδα, σύνολο που εμπλουτίζεται καθημερινά.
Οι δυο χώρες  έχουν όφελος να προωθήσουν τις σχέσεις τους, να δώσουν κι άλλες διαστάσεις, και ασφαλώς να συνεργαστούν ως ίσοι σύμμαχοι στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και γρήγορα της ΕΕ.
Στις συναντήσεις που είχαμε με τους ελληνες  εταίρους, υπήρξε πλήρη κατανόηση ώστε εμείς να αποθαρρύνουμε κάθε πρωτοβουλία, όσο σποραδική, για σπέκουλα ή άναμμα σπίθας στην κοινή γνώμη. Πρέπει να εργαστούμε και στην άλλη πλευρά, στην πλευρά ενίσχυσης των σχέσεων…»
Να σημειώσουμε πως ο Χατζινάστο κατέλαβε τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, αφού ο πρόεδρος του κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιλίρ Μέτα μετακινήθηκε προς το προσοδοφόρο, όπως επισημαίνει ο αλβανικός τύπος, υπουργείο Ενέργειας και Οικονομίας.                             Πηγή:Δερόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια: