24 Μαρτίου 2024

Η σύλληψη του Γκόρο αντηχεί στην Ελλάδα/ Τα ΜΜΕ έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη χειροπέδες στον δήμαρχο Χιμάρας

 


Τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έχασαν λεπτό αλλά μετέδωσαν αμέσως τη σύλληψη του Gjergji Goros, αναφερόμενοι σε πολλές περιπτώσεις στην είδηση ​​που μεταδόθηκε από το Top Channel και άλλα αλβανικά μέσα.

Συλλαμβάνεται ο «εκλεγμένος» δήμαρχος του Ράμα στη Χιμάρε, ο Γκιέργκι Γκόρο, είναι ο τίτλος του  ιστότοπου Newsbomb  , ο οποίος επισημαίνει ότι η σύλληψη αυτή έρχεται μετά από πολλές καταγγελίες για «κατάχρηση καθήκοντος» και «αποξένωση ιδιοκτησίας». Πρόκειται για πώληση ακινήτου εμβαδού 5512 m2 - τονίζεται στην επιστολή.

Η σύλληψη του Γκόρο έγινε μετά την καταγγελία του Φρέντι Μπελέρι, γράφει  στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Παραπολιτικά .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης  ΕΡΤ  , ο GJergji Goro υπηρέτησε τρεις θητείες ως επικεφαλής του δήμου Χιμάρας και μετά τις εκλογές της 14ης Μαΐου 2023 ασκεί καθήκοντα αρχηγού του δήμου, αντικαθιστώντας τον εκλεγμένο δήμαρχο Fredi Beleris. ο οποίος δικάζεται από το Ειδικό Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο με 2 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της διαφθοράς στην προεκλογική περίοδο.

Ήταν ο ίδιος ο Μπελέρι, τονίζεται στο ρεπορτάζ, που στα τέλη του περασμένου έτους κατέθεσε μήνυση κατά του Γκόρο στον ΣΠΑΚ, κατηγορώντας τον για κατάχρηση εξουσίας.

Για να δούμε, λέγεται στο ρεπορτάζ του TV Skai  , αν βγαίνουν περισσότερες λεπτομέρειες σε όλη αυτή τη διαδικασία ή αν ο Έντι Ράμα θυσίασε έναν από τους άντρες του, τον εκλεκτό του, για να αμβλύνει τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν κρατώντας τον Φρέντι Μπελέρι στη φυλακή. .

Δημιουργεί την εντύπωση ότι αυτή η εξέλιξη με τη σύλληψη του Γκόρο, ο οποίος μέχρι τώρα δεν είχε δεχτεί να παραιτηθεί, διευκολύνει τους χειρισμούς του Ράμα, ενώ το αλβανικό δικαστήριο είχε τονίσει ότι η παραμονή του στη θέση του δημάρχου είναι παράνομη, γράφει στο portal του η εφημερίδα Protothema.

Πηγη: Top Channel

Δεν υπάρχουν σχόλια: