23 Ιανουαρίου 2019

Ο Ράμα ανέθεσε ‘πλαγίως’ το ΥΠΕΞ στον απορριφθέντα από τον Πρόεδρο, Γκεντ Τσακάι




Ιανουάριος 23, 2019.

Μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του, ενώπιον του προέδρου  Ιλίρ Μέτα, στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ανέθεσε αυτή τη θέση στον Γκεντ Τσακάι, ως αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών.



Ο Ράμα καθόρισε την ομιλία του προς τους παρευρισκόμενους, ως την πιο μικρή  ομιλία στη ζωή του.


«Ο συντομότερος λόγος της ζωής μου. Υπέγραψα ως Έντι Ράμα με το αξίωμα του πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Αλβανίας και ως υπουργός για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις.  Αναθέτω τον κ. Γκεντ Τσακάι, ως αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, επίσης,  αναθέτω στον κ. Gent Cakaj, την εκπροσώπηση του Υπουργού μέσα και έξω από τη χώρα», δήλωσε ο Ράμα και στη συνέχεια παρέδωσε στον Τσακάι το διάταγμα του προέδρου Ιλίρ Μέτα.


Σημειώνεται ότι η χθεσινή τελετή στην Προεδρία, όπου ο Ράμα ορκίσθηκε ως νέος υπουργός Εξωτερικών, κράτησε μόλις 6 λεπτά. Λίγο μετά τον όρκο, ο Ράμα βγήκε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ. Ο Ράμα ορκίσθηκε υπουργός την ημέρα που το Κοινοβούλιο ενέκρινε την απόφαση του προέδρου Ιλίρ Μέτα,  για την απόλυση του Ντιτμίρ Μπουσάτι και το διορισμό του πρωθυπουργού στη θέση αυτή.


lapsi.al


Δεν υπάρχουν σχόλια: