21 Νοεμβρίου 2018

Oι εξελίξεις σε Συρία και ανατολική Μεσόγειο και οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας στη συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν

Oι εξελίξεις σε Συρία και ανατολική Μεσόγειο και οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας στη συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν
Οι προετοιμασίες για τη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, είναι σε εξέλιξη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στο Sputnik.

Η συνάντηση «προετοιμάζεται», δήλωσε ο Πεσκόφ αναφερθείς στην προγραμματισμένη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, στις 7 Δεκεμβρίου.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν για ζητήματα οικονομίας και ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα, ενώ οι περιφερειακές εξελίξεις και τα ενεργειακά θα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των διμερών επαφών.

Οι εξελίξεις στη Συρία και ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία, το Κυπριακό, αλλά και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ με τη Ρωσία θα απασχολήσουν τους δύο ηγέτες, σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, ενώ εμφανές είναι το ελληνικό ενδιαφέρον για την υπόθεση του αγωγού TurkStream.

Η ελληνική πλευρά θα θέσει, επίσης, το θέμα ρωσικών επενδύσεων στρατηγικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα πραγματοποιείται τη χρονιά που συμπληρώνεται 190 χρόνια από την επίσημη έναρξη των διμερών διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ είχε προηγηθεί και το αφιερωματικό έτος τουρισμού 2017/2018.
πηγη; https://www.zougla.gr
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: