1 Σεπτεμβρίου 2018

Αρχή Εκκλησιαστικού Έτους στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου

Στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, στο Αργυρόκαστρο, σήμερα, με την ευκαιρία της Αρχής της Ινδίκτου είτε το Εκκλησιαστικού Έτους, τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Αγιασμός, απ’ τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημήτριο. Πολλοί ιερείς της ευρύτερης περιοχής συλλειτούργησαν με το Μητροπολίτη ενώ ο Ναός γέμισε από πιστούς που συμπροσευχήθηκαν ώστε να είναι ευλογημένος και αποδοτικός η νέα εκκλησιαστική περίοδος.

Ήταν επίσης μια καλή ευκαιρία και για τους δεκάδες εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό των εκπαιδευτηρίων του Ιδρύματος Πνοή Αγάπης, που ίδρυσε και λειτουργεί σ’ αυτή την Μητροπολιτική περιφέρεια ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μάλιστα ο Μητροπολίτης τους δέχτηκε ξεχωριστά για το κάθε ίδρυμα ώστε να ανταλλάξουν ευχές για μια καλή αρχή του Νέου Σχολικού Έτους. Μετέφερε στον καθένα την ευχή του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και τα δικά του συγχαρητήρια για το ουσιαστικά πνευματικό και εκπαιδευτικό έργο που κάνουν και που πρέπει με ενθουσιασμό να συνεχιστεί και αυτή τη χρονιά. Όντως παρατηρείται ειδικό ενδιαφέρον εγγραφών στα σχολεία της Μητροπόλεως απόδειξη έμπρακτη του υψηλού επιπέδου παιδείας που προσφέρουν αλλά και της ειδικής μέριμνας για την ολοκληρωμένη καλλιέργεια του χαρακτήρα των μαθητών είτε πρόκειται για τα μικρά των νηπιαγωγείων και του δημοτικού είτε για έφηβους και νέους τόσο των γενικών λυκείων όσο και του τεχνικού επαγγελματικού τομέα.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε τόσο για την ιστορική έννοια της Ινδίκτου όσο και για τη νέα διάσταση που απέκτησε από πολύ νωρίς στη ζωή της Εκκλησίας και στην οργάνωση του ετησίου κύκλου της λατρευτικής και εν γένει εκκλησιαστικής ζωής. Στα πλαίσια της προσπάθειας του Μητροπολίτη για τη δημιουργία Κώδικα της Μητρόπολης, παλιά παράδοση τούτη της Εκκλησίας μας που επιδιώκει να αναβιώσει, οι μετέχοντες κληρικοί, οι προϊστάμενοι των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οι δάσκαλοι και όσοι πιστοί συμμετείχαν, υπέγραψαν σε σχετικό βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: