20 Φεβρουαρίου 2018

Συνάντηση Χρήστου με τον αστυνομικό διευθυντή Αγίων Σαράντα


Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του δήμου Φοινικαίων συνάντηση με τον διοικητή της αστυνομικής διεύθυνσης Αγίων Σαράντα κ. Ιλιριάν Ντελίλαϊ και του αστυνομικού σταθμού της Λιβαδειάς κ. Γκιλανί Σέχου.



Ο Δήμαρχος κ. Λεωνίδας Χρήστου έθεσε τους προβληματισμούς που αντιμετωπίζει το δημαρχείο κατά την εκτέλεση της αποστολής του αλλά και οι πολίτες στην καθημερινότητά τους.
Μία από τις βασικότερες ανησυχίες του δημαρχείου είναι η ασφάλεια των πολιτών, επισημάνθηκαν με έντονο τρόπο οι πολλαπλασιαζόμενες περιπτώσεις ληστειών και διαρρήξεων στα σπίτια των δημοτών και η αναποτελεσματικότητα των αστυνομικών αρχών να ανακαλύψουν τους δράστες και να τους παραπέμψουν στη δικαιοσύνη.

Επίσης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάρμοστη συμπεριφορά ορισμένων κτηνοτρόφων οι οποίοι παραβιάζουν εσκεμμένα τις περιουσίες των δημοτών ή τις κοινοτικές περιουσίες, προκαλώντας ζημιές, και η αστυνομία τηρεί σιωπή ιχθύος απέναντι σε τέτοιες ενέργειες. Ο δήμαρχος ανέφερε συγκεκριμένα γεγονότα όπου η αστυνομία παραβλέπει το ρόλο της και επικαλείται αφορμές για να αποφύγει τη σύλληψη ατόμων που ενεργούν παράνομα στο χώρο μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος έθεσε υπόψη των αστυνομικών και τα φαινόμενα διακριτής μεταχείρισης προς τους Έλληνες πολίτες του Δήμου, κυρίως από άνδρες της Τροχαίας. Αστυνομικοί της εν λόγω υπηρεσίας δείχνουν “αυξημένο ζήλο” σε ό, τι αφορά τροχαίες “παραβάσεις” που γίνονται από Έλληνες μειονοτικούς.

Εκ μέρους των αστυνομικών αρχών υπήρξε κατανόηση με την υπάρχουσα κατάσταση και δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν σε τακτική βάση με τους αρμοδίους του δήμου αλλά και με τους πολίτες για την πρόληψη και την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

ΠΗΓΗ: http://apenadi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: