7 Οκτωβρίου 2017

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη Χιμάρα - Κρατική τρομοκρατία καταγγέλλει ο πρώην Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα

Υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων συνεχίζεται η προαναγγελθείσα «διαβούλευση» και «διαπραγμάτευση» των Υπουργών Νταμιάν Γκικνούρι (Ενέργειας και Υποδομών) και της Μιρέλα Κουμπάρο (Πολιτισμού) με τους κατοίκους της Χιμάρας
προκειμένου εξευρεθεί λύση για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή τόσο με έργα πολεοδομικής ανάπλασης όσο και το συνολικό μάστερ – πλαν του Δήμου. Η συνάντηση είναι τρίτη κατά σειρά δεδομένου ότι προ ημερών αντιπροσωπεία κατοίκων της Χιμάρας συναντήθηκε στα Τίρανα με τον Πρωθυπουργό κ. Έντι Ράμα ενώ προ βδομάδας έγινε με τους δύο προαναφερθέντες υπουργούς συνάντηση στον Αυλώνα.
Όπως όμως μεταδίδουν τα κεντρικά ΜΜΕ απ’ τα Τίρανα η σημερινή συνάντηση μετατρέπεται σταδιακά σε σύγκρουση των αγανακτισμένων κατοίκων με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν απ’ το πρωί εγκατασταθεί στη Χιμάρα ενώ τις τελευταίες ώρες ενισχύθηκαν με επιπλέον αφίξεις. Ενώ υποτίθεται ότι το κυβερνητικό κλιμάκιο αφίχθη στην πόλη να συναντηθεί με τους δημότες και εξετάσεις τις απαιτήσεις τους ο αστυνομικός κλοιός αποτρέπει τους συγκεντρωμένους πολίτες να πλησιάσουν και μετέχουν στη συζήτηση.
Χαρακτηριστικό είναι ότι παρενέβη προ ολίγου στο θέμα ο πρώην Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Η ανάρτηση περιέχει φωτογραφίες απ’ τη βίαια καταστολή εις βάρος των πολιτών, την πολυάριθμη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και το σκωπτικό «Η Χιμάρα σε διαμαρτυρία για τις περιουσίες τους!»
Στη παλλαϊκή συγκέντρωση, όπως εξελίσσεται η συνάντηση, επικρατούν σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ συνθήματα όπως «Η Χριστιανική Χιμάρα δεν υποδουλώνεται» και «Μακριά τα χέρια των ολιγαρκών απ’ τις περιουσίες της Χιμάρας!».
ΠΗΓΗ: http://tachydromos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: