10 Αυγούστου 2017

Μεγάλη πυρκαγιά στην Πρέβεζα

Μεγάλη πυρκαγιά στην Πρέβεζα
Υπό έλεγχο πως τέθηκε η φωτιά που μαίνονταν από το πρωί στην Πρέβεζα και η οποία έκαψε τεράστια έκταση (εκτιμάται 400 στρέμματα). Στο πέρασμα της η φωτιά έκαψε με μανία θερμοκήπια, αποθήκες, ενώ σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγέλη Ροποκη κάηκαν και δυο κατοικίες.


Η πυροσβεστική υπηρεσία Πρέβεζας, από το πρωί έδωσε τεράστια μάχη με τις φλόγες, ενώ στο έργο πυρόσβεσης συμμετείχε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νόμου Πρέβεζας και ο Δήμος με δυο σκαφτικά μηχανήματα.

Σε δηλώσεις του στο MYPREVEZA.gr ο κ. Ροποκης εκανε ιδιατερη αναφορά στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΛΕΚ , ενώ είπε : «Η φωτιά είναι υπό έλεγχο.Ηταν σε μεγάλη ακτίνα και ξέσπασε από αμέλεια ενος συμπολίτη.Έχουν γίνει καταστροφές σε θερμοκήπια, αποθήκες και σπίτια. Δοθηκε βαρύτητα στα σπίτια για να μην έχουμε θύματα. Η πυροσβεστική έδωσε τεράστια μάχη και ο Δήμος συμμετείχε με δυο σκαφτικα μηχανήματα.Κατα την κρίση μου και χωρίς να είμαι ειδικός πρέπει να κάηκε έκταση τεράστια έκταση, περίπου 400 στρεμμάτων.Ηταν σημαντική η βοήθεια των πυροσβεστικών αεροσκαφών, όμως τα Pezetel είναι ραντιστικά…» είπε ασκώντας κριτική στην πολιτική ηγεσία για το γεγονός ότι άφησε ανοχύρωτη μια ολόκληρη περιοχή.

Για περίπου 5 ώρες η Πρέβεζα έμοιαζε με ανοχύρωτη πόλη και έζησε πρωτογνωρες σκηνες.Οι κάτοικοι με λάστιχα προσπαθούσαν να βοηθησουν την κατάσταση ρίχνοντας νερό στις αυλές τους, ενώ η ατμόσφαιρα ηταν αποπνικτική.Επι ποδός ήταν ολόκληρη η πολιτική προστασία του Νόμου Πρεβεζας, ενώ σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο βρίσκονταν και το Νοσοκομείο Πρεβεζας.

Επιχειρησαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής, 45 Πυροσβέστες και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Pezetel.



Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 15 πυροσβεστικά οχήματα με 30 άνδρες, ενώ γίνονται και ρίψεις νερού με 3 Πετζετέλ. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες.








Πηγή: Mypreveza.gr , http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: