4 Ιουλίου 2017

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (KQZ) επισημοποιεί τα εκλογικά αποτελέσματα των Τιράνων: εκτός βουλής ο ανθέλληνας Ιντρίζι


Στη σημερινή της συνεδρίαση η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (KQZ) είχε στην ημερήσια διάταξη την τελική έγκριση των αποτελεσμάτων της Περιφέρειας Τιράνων. Αν και στην ουσία τέτοιου είδους αποφάσεις είναι τυπικές, καθώς από τα κόμματα δεν καταγγέλθηκαν σχετικές παρατυπίες, για το τσάμικο όμως κόμμα PDIU του ανθέλληνα και πρώην
αντιπροέδρου της αλβανικής βουλής Σπετίμ Ιντρίζι, η απόφαση αυτή ήταν σημαντική.
Ο πρόεδρος του PDIU Ιντρίζι, καθώς ήταν και πρώτος στη λίστα του κόμματός του, για κάποιες δεκάδες ψήφους δεν μπόρεσε να πάρει ούτε μία έδρα. Οι τσάμηδες διαμέσου της εκπροσώπου τους Μεσίλα Ντόντα ζήτησαν από την ΚΕΕ την αναβολή λήψης απόφασης, καθώς ισχυρίζονται πως δεν έγινε σωστή καταμέτρηση και ζητούν την επανεξέταση όλου του εκλογικού υλικού.
Ωστόσο η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή απέρριψε το αίτημα για 48-ωρη αναβολή λήψης απόφασης, εγκρίνοντας έτσι τον τελικό πίνακα των αποτελεσμάτων της Περιφέρειας Τιράνων. Να πούμε ακόμα πως την έδρα που «διεκδικεί» ο Ιντρίζι πήρε ο γιός του πρώην ιδεολόγου του Σ.Κ. Σερβέτ Πελούμπι.
Εντωμεταξύ κύκλοι του τσάμικου κόμματος, με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους κατηγορούν πως κάποιοι «πληρώθηκαν από ελληνικούς κύκλους για να μην έχει το «Τσάμικο θέμα» στη βουλή την πιο ισχυρή φωνή του».

ΠΗΓΗ: deropoli.com, http://tachydromos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: