3 Ιουλίου 2017

Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΩΝ

Φωτογραφία του Panajot Boli.
Στο περιοδικό Δρυς
Ιούλιος 3, 2017
Παναγιώτης Μπόλης, Σκίτσο, Χρονογράφημα
Είναι μια μικρή γέφυρα ασήμαντη. Ενώνει σ’ ένα σημείο το χωριό Κρανιά με τον κύριο άξονα. Είναι το τελευταίο έργο που έγινε σ’ αυτό το χωριό. Δεν έχει σημασία πόσο κόστισε και ποια εταιρεία το έκανε. Το σημαντικό είναι ότι έχει χτιστεί με τα πολυβολεία του Ενβέρ. Και γνωρίζετε πόσα πολυβολεία χρειαστήκανε να ξεριζωθούν από τους χτίστες της
«Γέφυρας της Άρτας;» Ούτε λίγα, ούτε πολλά, μόνον έξι.
Οι καημένοι οι αξιωματικοί έχουν καιρό που ψάχνουν να βρουν που εξαφανιστήκαν τα έξι πολυβολεία, όχι για τίποτε άλλο, αλλά γιατί τα έχουν καταγράψει. Δεν τους πάει ο νους με τίποτε ότι περνώντας σ’ αυτόν το δρόμο περπατάνε πάνω στο μπετό του Ενβέρ, στα εξαφανισμένα πολυβολεία.
Ενώ κάποιοι που το γνωρίζουν στέκονται πάνω της και αναστενάζουν. «Καημένε, Ενβέρ, σου πάει χαμένος ο κόπος. Σου καταστρέψανε τα πολυβολεία. Πού θα φυλαχτούμε εμείς τώρα; Κάτω από την γέφυρα;»
Ένας παράξενος ταξιδιώτης ακούγοντας τούς αναστεναγμούς έγραψε επάνω στο μπετό του πολυβολείου της γέφυρας:
«Η γέφυρα των αναστεναγμών».

Παναγιώτης Μπόλης, Θλιμμένα Μάτια*, 2016

*Το βιβλίο του δημοσιογράφου Παναγιώτη Μπόλη (
Panajot Boli) Θλιμμένα Μάτια(Πινελιές από το σημειωματάριο ενός δασκάλου) κυκλοφόρησε το έτος 2016 από τις εκδόσεις MILOSAO (Αγίων Σαράντα), σε επιμέλεια του δημοσιογράφου – συγγραφέα Βαγγέλη Παπαχρήστου. Περιλαμβάνει σκίτσα (κείμενα) και χρονογραφήματα.

Φωτογραφία του Panajot Boli.

Φωτογραφία του Panajot Boli.


Δεν υπάρχουν σχόλια: