21 Ιουνίου 2017

Ιόνια Οδός: Θέμα ημερών η λειτουργία του τμήματος Αμφιλοχία-Σελλάδες

Ιόνια Οδός: Θέμα ημερών η λειτουργία του τμήματος Αμφιλοχία-Σελλάδες
Σε φάση τελικής κατασκευής είναι το προτελευταίο τμήμα της Ιόνιας Οδού, ένα από τα δυσκολότερα του αυτοκινητόδρομου, αυτό μεταξύ Αμφιλοχίας και Σελλάδων. Το μήκους 27χλμ τμήμα έχει πάρει την τελική του μορφή και τις επόμενες μέρες θα γίνονται εντατικές
εργασίες προκειμένου τις πρώτες μέρες του Ιούλη να παραδοθεί στην κυκλοφορία και να "γλυτώσουν" οι οδηγοί από τις περίφημες στροφές του Μενιδίου και του Όρους Αντίνορος.
Να σημειώσουμε πως τα 23 από τα 27χλμ ήταν προχωρημένα και θα μπορούσαν να έχουν παραδοθεί νωρίτερα, όμως ένα τμήμα 4χλμ που ταλαιπωρήθηκε από τις απαλλοτριώσεις έγινε η αιτία να μείνει στο σύνολο του πίσω κατασκευαστικά.
Με τη λειτουργία του, η Ιόνια Οδός θα έχει ολοκληρωθεί κατά 95% καθώς τα 185 από τα 196χλμ θα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία και θα απομένει το τελευταίο τμήμα 11χλμ από την Πέρδικα μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο ένωσης με την Εγνατία, λίγο πιο έξω από τα Ιωάννινα στην περιοχή Κοσμηρά.
Με πληροφορίες από το ypodomes.com αυτό το τελευταίο οδικό τμήμα είναι σε τελική φάση εργασιών και γίνεται αγώνας για την παράδοση του στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος Ιουλίου, όπου και θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική τελετή παράδοσης του Αυτοκινητόδρομου, προφανώς με επίκεντρο τα Ιωάννινα.
ΠΗΓΗ: ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: