30 Μαΐου 2017

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Την έναρξη της εκλογικής καμπάνιας για την 25η  Ιουνίου έκανε στη Λιβαδειά χθες το απόγευμα το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος κύριος Χρήστος Κίτσος  διεμήνυσε πνεύμα ενότητας και συμπόρευσης προς όλους του Έλληνες, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης και παρατάξεων, καλώντας τους να συστρατευτούν  αυτή τη φορά γύρω από το Κόμμα των Ελλήνων, το οποίο σε όλη την πορεία του  απέδειξε ότι υπερασπίζεται αδιαπραγμάτευτα τα συμφέροντα και μόνο της Εθνικής Ελληνικής μειονότητας, για την εθνική αξιοπρέπεια και ταυτότητα, για την προστασία των περιουσιών, για την ελληνική παιδεία, για τον ελληνικό πολιτισμό, για την ασφάλεια και την ανάπτυξη.
Διευκρίνισε ότι η άμεση, αυθεντική, ελληνική εκπροσώπηση στην αλβανική Βουλή, δε μπορεί να εξασφαλιστεί μέσα από την αλλοίωση μας στα μεγάλα αλβανικά κόμματα, αλλά μέσα από εγχειρήματα καθαρά εθνικά, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα έχουμε δική μας ανεξάρτητη φωνή και θα έχουμε θέση στα κέντρα αποφάσεων για τα δικά μας προβλήματα. Τόνισε ότι θεωρεί απαράδεκτες τις δηλώσεις  ότι, τα μικρά κόμματα, η πολυφωνία σε ένα κράτος είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία. Εμείς οι Έλληνες διαφορετικά το ξέρουμε.
Ο κύριος Κίτσιος στην ομιλία του  εξήγησε τους παρευρισκόμενους ότι το Κόμμα των Ελλήνων κατέβαλε όλες τις ειλικρινείς προσπάθειες ώστε σ’ αυτές τις εκλογές να γινόταν πραγματικότητα η Συμμαχία των Ελλήνων και ανέφερε τις επιστολές που έστειλε επίσημα στον πρόεδρο του ΚΕΑΔ και το Φλεβάρη και στις 24 Μάη του τρέχοντος έτους , για τις οποίες  δεν υπήρχε  ανταπόκριση. Με τη συμμαχία αυτή θα πολλαπλασιάζονταν η ψήφος των Ελλήνων, θα πραγματοποιούνταν η συσπείρωση και η αυθεντική εκπροσώπηση θα ενίσχυε τις θέσεις της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό. Το Κόμμα των Ελλήνων, πιστό στην αποστολή του δεν υπέπεσε στην παγίδα κανενός μεγάλου κόμματος και συνεχίζει τον αγώνα του ανεξάρτητο για να συσπειρώσει τους Έλληνες.
Σε συνέχεια κατέκρινε για μία ακόμη φορά την αδιαφορία του κράτους σχετικά με τις παρακρατικές ενέργειες  εθνικιστικών στοιχείων που βεβηλώνουν τα ιστορικά και εθνικά σύμβολα, που σβήνουν και υποστέλλουν καθετί ελληνικό στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και κάλεσε τους Έλληνες να αντιμετωπίσουν ενωμένοι τέτοιες επιτηδευμένες προκλήσεις. Η δική μας συσπείρωση γύρω από το  κόμμα των Ελλήνων και ο πολλαπλασιασμός του αποτελέσματος στις εκλογές αυτές  θα είναι και η καλύτερη απόδειξη της αντοχής, της αγωνιστικότητας και της παρουσίας μας στον τόπο μας. Κάθε άλλη αντιμετώπιση οδηγεί στην αλλοίωση, στην καταστροφή της οντότητάς μας.
Ο πρόεδρος του κόμματος έκανε επίσης έκκληση στον πρόεδρο της Ομόνοιας, στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και σε όλους τους παράγοντες της πολιτικής στη μειονότητα να υποστηρίξουν την ανεξάρτητη εκδοχή, την οργανωμένη αυθεντική εκπροσώπηση στην αλβανική βουλή μέσα από την οποία θα επιτευχθεί στο μέλλον η επαναφορά της ενότητας και σύμπνοιας στον δύσκολο αγώνα που έχουμε να δώσουμε  από κοινού στο μέλλον.
Την αναγκαιότητα συστράτευσης των δυνάμεων τόνισαν σε συνέχεια και ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος κ. Ζ. Λούτσης και ο υποψήφιος βουλευτής στην περιφέρεια Αυλώνας κύριος Νίκος Κούρης, αλλά και αρκετοί παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση.
Στη σύσκεψη αυτή, με παρότρυνση του κ. Κίτσου οι παρευρισκόμενοι τήρησαν ένα λεπτό σιγή προς τιμή του τέως  πρωθυπουργού της Ελλάδας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έφυγε από τη ζωή μόλις πριν μία ημέρα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άγιοι Σαράντα 29/05/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: