1 Μαΐου 2017

Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ: Να είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική παρέμβαση στη Βόρεια Κορέα

Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ: Να είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική παρέμβαση στη Βόρεια Κορέα
Η Αμερική θα πρέπει να είναι «προετοιμασμένη» για να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας είπε ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας.

Ο αντιστράτηγος, McMaster κάλεσε άλλες παγκόσμιες δυνάμεις να εμποδίσουν το βορειοκορεατικό καθεστώς από την ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου, λέγοντας ότι το κράτος ενήργησε με «καθαρή περιφρόνηση απέναντι στη διεθνή κοινότητα».

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση Trump θα προτιμούσε να «συνεργαστεί με άλλους» για να επιλύσει το ζήτημα μιας «μικρής στρατιωτικής δράσης», προσθέτοντας όμως ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για παρέμβαση μόνο από τις ένοπλες δυνάμεις της.

«Η Βόρεια Κορέα αποτελεί μια σοβαρή απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τους συμμάχους μας στην περιοχή, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία... αλλά και την Κίνα. Και γι 'αυτό είναι σημαντικό, νομίζω, για όλους μας να αντιμετωπίσουμε αυτό το καθεστώς», είπε σε συνέντευξή του στο Fox News .

«Το καθεστώς που επιδιώκει την οπλοποίηση ενός πυραύλου με πυρηνικά. Και έτσι αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε... Ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι πρόκειται να επιλύσει αυτό το ζήτημα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.»

Και πρόσθεσε: «Μπορεί να σημαίνει ραγδαία αύξηση των κυρώσεων ή ακόμη περισσότερο και στρατιωτικές επιχειρήσεις εάν είναι απαραίτητο.»
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: