24 Φεβρουαρίου 2017

Ιόνια Οδός: Το Υπουργείο Υποδομών μιλά με την ΕΤΕπ για το Ιωάννινα-Κακαβιά

Ιόνια Οδός: Το Υπουργείο Υποδομών μιλά με την ΕΤΕπ για το Ιωάννινα-Κακαβιά
Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον του Υπουργείου Υποδομών για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, δηλαδή την βόρεια επέκταση της μέχρι την Κακαβιά, στα Ελληνό-Αλβανικά σύνορα.
Στην προχθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, σε δηλώσεις που
έκανε στο ypodomes.com σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα είπε πως το έργο είναι μελετητικά ώριμο και πως σε συνδυασμό με άλλα έργα γίνεται διαπραγμάτευση με την ΕΤΕπ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) προκειμένου να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση.
Ωστόσο το θέμα έχει δρόμο μπροστά του καθώς τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα από το ΕΣΠΑ για να εξασφαλιστεί το έργο, η προσπάθεια για να υλοποιηθεί το έργο γίνεται δυσκολότερη.
Το τελευταίο διάστημα οι φορείς της Ηπείρου έχουν κάνει πιο έντονη τη διεκδίκηση τους για να προχωρήσει προς υλοποίηση αυτό το έργο που θα ενώσει την Ιόνια Οδό και κατ`επέκταση την Ήπειρο με την Αλβανία, δίνοντας έμφαση στις διαμεταφορές αλλά και τις επιβατικές μεταφορές καθώς ο κύριος όγκος των Αλβανών από/προς την Ελλάδα κινείται μέσω του συγκεκριμένου άξονα.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το οδικό τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά ουσιαστικά είναι η φυσική συνέχεια της Ιόνιας Οδού και είναι ενταγμένο στα επίσημα Διευρωπαϊκά Δίκτυα.
Δεν θα αποτελεί μέρος του δρόμου που είναι με παραχώρηση αλλά δημόσιο κομμάτι αυτοκινητόδρομου Το έργο βρίσκεται σε μελέτες. Αφορά την μετατροπή του τμήματος από τον κόμβο Ιόνιας και Εγνατίας Οδού στην πόλη των Ιωαννίνων (περιοχή Κοσμηρά) μέχρι τον συνοριακό σταθμό στην Κακαβιά σε αυτοκινητόδρομο. Το μήκος του τμήματος είναι κάτι περισσότερο από 60 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: