25 Ιουλίου 2016

Η Γερμανία σε κόκκινο συναγερμό

Η Γερμανία σε κόκκινο συναγερμό
Τέταρτη επίθεση εντός μίας εβδομάδας συγκλονίζει τη Γερμανία. Βομβιστής πυροδότησε αργά το βράδυ της Κυριακής τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του έξω από τον χώρο που διεξάγονταν ένα φεστιβάλ στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας.

Τέταρτη επίθεση εντός μίας εβδομάδας συγκλονίζει τη Γερμανία. Βομβιστής πυροδότησε αργά το βράδυ της Κυριακής τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του έξω από τον χώρο που διεξάγονταν ένα φεστιβάλΠρόκειται για 27χρονο Σύρο πρόσφυγα, η αίτηση ασύλου του οποίου είχε απορριφθεί πριν από έναν χρόνο. O 27χρονος βρισκόταν στην Γερμανία τα τελευταία δύο χρόνια. Από την επίθεση σκοτώθηκε ο ίδιος, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 άνθρωποι.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν είπε ότι ο νεαρός άντρας είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας στο παρελθόν. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν είχε σκοπό να αυτοκτονήσει ή «να παρασύρει και άλλους στο θάνατο», είπε ο ιστότοπος Nordbayern.de. Ωστόσο στο σακίδιο που κουβαλούσε σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν μέταλλα, γεγονός που παραπέμπει στην υπόθεση πως ήθελε να σκοτώσει και άλλους ανθρώπους.

Ο Χέρμαν είπε ότι προφανώς δεν του είχε επιτραπεί η είσοδος στο φεστιβάλ της Άνσμπαχ λίγο πριν την έκρηξη. Ο χώρος του φεστιβάλ όπου βρίσκονταν 2.000 άτομα εκκενώθηκε.

Η αστυνομία ενημέρωσε ότι η έκρηξη - που σημειώθηκε σε εστιατόριο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ - έγινε γύρω στις 10:12 μ.μ. τοπική ώρα (11:12 μ.μ. ώρα Ελλάδας) χθες.

Η χώρα βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ μετά τον φόνο 9 ατόμων από έναν 18χρονο Ιρανο-Γερμανό στο Μόναχο την περασμένη Παρασκευή.

Νωρίτερα χθες, ένας 21χρονος Σύρος πρόσφυγας συνελήφθη, αφού σκότωσε μια έγκυο με μασέτα στο Ρόιτλινγκεν, κοντά στη Στουτγάρδη.

Την περασμένη Δευτέρα (18/7), ένας πρόσφυγας από το Πακιστάν χρησιμοποίησε τσεκούρι για να τραυματίσει πέντε άτομα κοντά στο Βίρτσμπουργκ, στη νότια Γερμανία, προτού σκοτωθεί από τα πυρά αστυνομικών.


Αλλαγή στην πολιτική χορήγησης ασύλου ζητεί ο Χέρμαν
Με αφορμή το χθεσινοβραδινό περιστατικό, ο κ. Χέρμαν ζήτησε αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την χορήγηση ασύλου, αλλά και το ποινικό δίκαιο και τα ζητήματα παραμονής στην Γερμανία, σε ομοσπονδιακό επίπεδο. 

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Πρέπει όλοι να δεχτούν το νομικό σύστημα αυτής της χώρας. Αν κάποιος το παραβιάζει, θα πρέπει να καθίσταται σαφές σε χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι έως τώρα ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα», δήλωσε ο κ. Χέρμαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και πρόσθεσε ότι το ζήτημα της ασφάλειας θα αποτελέσει κεντρικό θέμα του υπουργικού συμβουλίου της Βαυαρίας που συνεδριάζει αύριο στο Τέγκερνζεε, με βασικό μέλημα την αποτροπή κατάχρησης του ασύλου. 

Από νωρίς σήμερα το πρωί η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες στο προσφυγικό κέντρο στο οποίο φιλοξενείτο. 


http://cdnapi.kaltura.com/index.php/extwidget/preview/partner_id/671421/uiconf_id/8794331/entry_id/0_9ebujgdd/embed/dynamic






















ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: