9 Ιουνίου 2016

Γαλλικές ειδικές δυνάμεις εστάλησαν στη Συρία


Γαλλικές ειδικές δυνάμεις εστάλησαν στη Συρία

O κύβος ερρίφθη: Η Γαλλία αποφάσισε γαλλικές μπότες να πατήσουν στη Συρία. Έτσι έχουν αποσταλεί ειδικές δυνάμεις του γαλλικού στρατού ως σύμβουλοι στις ανταρτικές δυνάμεις που μάχονται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου, όπως δήλωσε αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Άμυνας στο πρακτορείο AFP.

«Η επίθεση εναντίον της Manbij υποστηρίζεται ξεκάθαρα από συγκεκριμένο αριθμό ξένων στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένων και Γάλλων», σύμφωνα με τη δήλωση του Γάλλου αξιωματούχου.

Ως τώρα η Γαλλία είχε παραδεχθεί την παρουσία κάπου 150 Γάλλων στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων αλλά να μάχονται στο πλευρό των Κούρδων μαχητών στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Η Manbij θεωρείται στρατηγικής σημασίας πόλη στην κατοχή του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη βόρεια Συρία, στον δρόμο από τα τουρκικά σύνορα στην ελεγχόμενη από τους τζιχαντιστές πόλη Ράκα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά στην παρουσία γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία. Την περασμένη Παρασκευή, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Jean-Yves Le Drian, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι Public Senat, είχε πει πως το Παρίσι «παρέχει υποστήριξη με στρατιωτικά εφόδια, αεροπορική παρουσία και στρατιωτικούς συμβούλους στη Συρία».

Η Γαλλία δεν είναι η μόνη δυτική χώρα που στέλνει στρατιώτες στη Συρία, χωρίς να ενημερώσει την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Δαμασκού. Πριν από δύο εβδομάδες είχαν διοχετευθεί στα διεθνή μέσα βίντεο με εικόνες στρατιωτών των ειδικών αμερικανικών δυνάμεων, να πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων μαχητών στα περίχωρα της Ράκα, ένα μήνα από τη δήλωση του προέδρου Ομπάμα ότι «250 στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην περιοχή».

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης από την
http://www.zougla.gr
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: