6 Ιουνίου 2016

Αμερικανική απόβαση στη Λιθουανία


Αμερικανική απόβαση στη Λιθουανία

Το video είναι άκρως αποκαλυπτικό: Δείχνει πως «οι Ρώσοι έφυγαν οι Αμερικάνοι ήρθαν». Έτσι τα αμερικανικά μηχανοκίνητα παρελαύνουν στους δρόμους της Λιθουανίας για να συμμετάσχουν στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ «Προέλαση του Δράκου II».

Το προπαγανδιστικό video που κυκλοφόρησε πριν τη διεξαγωγή των γυμνασίων δείχνει φάλαγγα από αμερικανικά θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα, στα οποία περιλαμβάνονται Stryker M1126 μεταφορ/άς προσωπικού και M1128 αυτοκινούμενα πυροβόλα των 105mm να κινούνται σε δρόμους πόλεων της Λιθουανίας.





Οι φάλαγγες, αποτελούμενες από 10-20 στρατιωτικά οχήματα φαίνεται να διασχίζουν τους δρόμους των πόλεων Kalvarija και Panevezys όπως μετέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας.

Στο δεύτερο μέρος του video, τα αμερικανικά θωρακισμένα οχήματα έχουν σταματήσει μπροστά από μεγάλη αγορά στο Panevezys, και οι αμερικάνοι στρατιώτες, ξεναγούν τους πολίτες στα εξοπλιστικά τους συστήματα και φωτογραφίζονται μαζί τους.

Τα γυμνάσια Dragoon Ride II περιλαμβάνουν προέλαση μήκους 2.200 από την αμερικανική βάση στην γερμανική πόλη Vilseck, ως την Εσθονία, που ξεκίνησε στις 27 Μαΐου για τα γυμνάσια που θα διαρκέσουν ως τις 15 Ιουνίου, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του αμερικάνικου στρατού. 

«Έχουν ως στόχο να επιδείξουν δυναμική παρουσία στην περιοχή, με κίνηση ελευθερίας», διευκρινίζει ο αμερικανικός στρατιωτικός ιστότοπος.




Σε μια επίδειξη της αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος στη «γειτονιά» της Ρωσίας στα γυμνάσια συμμετέχουν «1,400 Αμερικάνοι στρατιώτες και  400 στρατιωτικά οχήματα  που θα σταματούν σε διάφορες πόλεις ώστε να επιδεικνύουν τον πολεμικό εξοπλισμό τους στους πολίτες των συμμάχων χωρών».
Σε μια επίδειξη της αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος στη «γειτονιά» της Ρωσίας στα γυμνάσια συμμετέχουν «1,400 Αμερικάνοι στρατιώτες και 400 στρατιωτικά οχήματα που θα σταματούν σε διάφορες πόλεις ώστε να επιδεικνύουν τον πολεμικό εξοπλισμό τους στους πολίτες των συμμάχων χωρών».


Η μακράς διάρκειας πορεία, που θα ολοκληρωθεί με την διεξαγωγή με την διεξαγωγή των υπό τις ΗΠΑ ΝΑΤΟΪκών “Πλήγμα της Σπάθης 16,” που διεξάγονται στις χώρες της ΕΕ από το 2011.

Εφέτος έχουν επιλεγεί ως τόπος διεξαγωγής οι χώρες της Βαλτικής(Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία) και θα τερματισθούν στις 22 Ιουνίου. 

Στα γυμνάσια συμμετέχουν 10.000 στρατιώτες από 13 κράτη-μέλη.

Εκτός από τους στατούς των τριών χωρών της Βαλτικής, στα γυμνάσια συμμετέχουν στρατιωτικές δυνάμεις από Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Πολωνία, Σλοβενία και Ηνωμένο Βασίλειο.

http://cdnapi.kaltura.com/index.php/extwidget/preview/partner_id/671421/uiconf_id/8794331/entry_id/1_glecbs3q/embed/dynamic

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: