7 Απριλίου 2016

Στην φυλακή παραμένει ο Σ. Ξέρας κατόπιν απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου της ΑλβανίαςΣτις 26 Μαρτίου το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας εξέτασε την αίτηση αποφυλάκισης του πρώην Υπουργού της κυβέρνησης Μπερίσα και μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας Σπύρου Ξέρα.
Το δικαστήριο δημοσίευσε πρόσφατα την απόφαση του που απορρίπτει την ένσταση του Σπύρου Ξέρα και κρίνει νόμιμη την απόφαση προφυλάκισης του μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά κατηγορίες για κατάχρηση κρατικών κονδυλίων ύψους 260.000 ευρώ το 2013, περίοδος κατά την οποία ήταν Υπουργός Εργασίας επί κυβερνήσεως Μπερίσα.
Έτσι, ο Σπύρος Ξέρας θα παραμείνει στην φυλακή έως την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε πριν ένα μήνα την αποφυλάκιση του Armando Prenga βουλευτή του σοσιαλιστικού κόμματος που συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου για τον τραυματισμό 5 ανθρώπων μπροστά από αστυνομικό τμήμα με πυροβόλο όπλο που παράνομα είχε στην κατοχή του. Τα 5 θύματα του Prenga, μετά την ανάρρωση τους στο νοσοκομείο οδηγήθηκαν και παραμένουν στην φυλακή, μετά από μήνυση του βουλευτής για επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο που όμως δεν βρέθηκε ποτέ.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν για το κατά πολλούς διεφθαρμένο σύστημα δικαιοσύνης της Αλβανίας.Δεν υπάρχουν σχόλια: