11 Απριλίου 2016

"Κουρδιστάν" η Γερμανία

"Κουρδιστάν" η Γερμανία
Από έντονα επεισόδια και συγκρούσεις σημαδεύτηκαν οι παράλληλες συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν σε πολλές γερμανικές πόλεις, μεταξύ Τούρκων μεταναστών από τη μία και Κούρδων μαζί με μέλη αριστερών οργανώσεων από την άλλη. Η γερμανική αστυνομία
έκανε εκτεταμένη χρήση βίας προκειμένου να καταστείλει τις δύο αντικρουόμενες ομάδες, οι οποίες μετέφεραν το κουρδικό πρόβλημα και τις φονικές συγκρούσεις μεταξύ Τούρκων και Κούρδων στο Κουρδιστάν, στην καρδιά της Ευρώπης. 



Οι διαδηλώσεις έγιναν στην Κολωνία, το Μόναχο, τη Νυρεμβέργη, τη Φρανκφούρτη, τη Στουτγάρδη και άλλες πόλεις και διοργανώθηκαν από την «Ευρωπαϊκή Επιτροπή Νέων Τούρκων», ως διαμαρτυρία για τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Σε απάντηση, κουρδικές οργανώσεις μαζί με γερμανούς μέλη αριστερών κομμάτων, διοργάνωσαν αντι-διαδηλώσεις, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν τα βίαια επεισόδια.


Οι Κούρδοι κατηγορούν την πολιτική του Ερντογάν για «εθνοκάθαρση» στο Κουρδιστάν, ενώ οι Τούρκοι διαδηλωτές κράδαιναν τις τουρκικές σημαίες και πολλοί από αυτούς φώναζαν το χαρακτηριστικό "Αλλάχ Ακμπάρ".

Ο απολογισμός των επεισοδίων στις διάφορες πόλεις ήταν 24 συλλήψεις και από τις δύο πλευρές και 17 τραυματίες αστυνομικοί, ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των τραυματιών από μέρους των διαδηλωτών.

Το κουρδικό PKK αριθμεί περίπου 14.000 μέλη στη Γερμανία, ενώ στην Τουρκία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

ΤΟΥ  Σωτήρη Σκουλούδη απο 
www.zougla.gr
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: