6 Ιανουαρίου 2016

Θεοφάνεια στον ποταμό Άραχθο και στο ιστορικό γιοφύρι της Αρτας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα στον ποταμό Άραχθο και στο ιστορικό γιοφύρι της Άρτας ο Αγιασμός των Υδάτων, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Άρτης κ.κ. Ιγνατίου. Επίσης παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, οι βουλευτές του Νομού , Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Θεσμικών και Κοινωνικών Φορέων και πλήθος κόσμου.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης επεσήμανε: «Θέλω να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά και η ημέρα αυτή ας μας φωτίσει ώστε το 2016 να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και με συνεργασία, με δουλειά και με αλληλεγγύη να πάμε μπροστά. Επειδή βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό μνημείο πρέπει να πούμε ότι είναι χρέος
όλων μας να προστατεύσουμε το ιστορικό μας Γιοφύρι. Ήδη με τη συνεργασία όλων των φορέων της περιοχής μας έχουν γίνει τα πρώτα βήματα για αυτό. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να χαιρετίσω για μια ακόμη φορά την απόφαση έγκρισης 4 εκ. ευρώ για την μελέτη της Οριοθέτησης, Διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής. Με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων έργων θα προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας, το Ιστορικό Γιοφύρι και θα αναπτυχθεί η παραποτάμια περιοχή. Μακάρι να έχουμε τέτοιες ευχάριστες ειδήσεις όλο το χρόνο!».
ΠΗΓΗ: http://epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: