25 Δεκεμβρίου 2015

Oι όροι εξόδου και επανεισόδου των νόμιμων αλλοδαπών για το 2016



Οι όροι εξόδου από την Ελλάδα, αλλά και επιστροφής αλλοδαπών, οι οποίοι βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα, καθορίζεται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για το έτος 2016.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, με σκοπό τη διευκόλυνση των αλλοδαπών που υπάγονται στις ρυθμίσεις του άρθρου 8 παρ. 7 και άρθρου 9 παρ. 4 του Ν.4251/2014, επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα από 01-01 μέχρι 31-12-2016, η έξοδος και επανείσοδος τους στην Ελλάδα, εφόσον έχουν αναχωρήσει από τη χώρα μας εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος και η βεβαίωση κατάθεσης, που προβλέπεται από την παραπάνω διάταξη, είναι σε ισχύ.
Κατά τη χρονική διάρκεια ισχύος της απόφασης αυτής, παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους αλλοδαπούς, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να επισκεφθούν τη χώρα τους και να επανέλθουν περισσότερες από μία φορές.
Επιπλέον, επιτρέπεται η επανείσοδος τους στην Ελλάδα, εφόσον είχαν αναχωρήσει από τη χώρα μας τους δύο τελευταίους μήνες του έτους 2015 (Νοέμβριος – Δεκέμβριος) και η βεβαίωση κατάθεσης είναι σε ισχύ.
Οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, που αιτούνται την επανείσοδο τους στη χώρα μας, θα πρέπει να είναι κάτοχοι:
  • Διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου , αναγνωρισμένου από τη χώρα μας, σε ισχύ.
  • Βεβαίωσης κατάθεσης ότι έχουν καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αρχική χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής, βάσει των σχετικών διατάξεων του άρθρου 8 παρ. 7 και του άρθρου 9 παρ.4 του Ν.4251/2014
  • Ειδικής Βεβαίωσης νόμιμης διαμονής, βάσει των διατάξεων του άρθρου 25 του Ν.4251/2014.
Σημειώνεται ότι η δυνατότητα εξόδου και επανεισόδου δεν παρέχεται στους κατόχους ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής, η οποία τους χορηγήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 5 του Ν. 4251/2014 συγκεκριμένα σε αυτούς που αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
ΠΗΓΗ: http://albanians.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: