22 Δεκεμβρίου 2015

«Η Παλαιστινιακή Αρχή ευχαριστεί την Ελλάδα για τη θετική ψήφο»


Δεκέμβριος 22, 2015.

Παλαιστινιακό δημοσίευμα αναφέρεται στη σημερινή ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για την αναγνώριση,  επισήμως, του κράτους της Παλαιστίνης, παρουσία του Μαζχμούντ Αμπάς και του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.


«Η Παλαιστινιακή Αρχή ευχαριστεί την Ελλάδα για τη θετική ψήφο. Είναι μια κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση για ισχυρότερες σχέσεις και συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών», όπως σημειώνεται.

Προσθέτει ότι η ψηφοφορία αυτή θα πρέπει να ενθαρρύνει και άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη και τα νόμιμα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, ιδιαίτερα του δικαιώματος της ανεξαρτησίας και της αυτοδιάθεσης.

Στην ομιλία του στην ελληνική Βουλή, μετά την ψηφοφορία, ο πρόεδρος Αμπάς χαρακτήρισε τη εξέλιξη αυτή ως ιστορική και ευχαρίστησε τη χώρα για τη θετική αυτή διπλωματική κίνηση.

Αντίθετα, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Χοτοβέλι, κατήγγειλε την ψηφοφορία και την περιέγραψε ως μία κίνηση που «δεν έχει πρακτική σημασία», όπως σημειώνει το παλαιστινιακό κέντρο πληροφόρησης για τη Μέση Ανατολή.

IMEMC & Agencies

Δεν υπάρχουν σχόλια: